Voor 4 personen:
1 kalkoengebraad van ± 800 g
1 fijngesnipperde ui
1 courgette
1 prei
1 wortel
2 takjes bleekselderij
1 bokaal Bonduelle Paprika Piquillos, uitgelekt en in reepjes gesneden
1 blikje Heinz Tomatenblokjes
zout en peper
1 blik (400 g) Bonduelle Haricots Verts Extra Fijn Gerangschikt, uitgelekt
boter en olijfolie
1 el rozijnen
1 el Meli honing
1 el citroensap
1 el fijngehakte amandelen
saffraan
kaneel
gember- en paprikapoeder
cayennepeper
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gebraad op het vuur rondom in de boter. Kruid het met peper en zout en zet het ± 45 min. in de oven. Fruit intussen de ui goudgeel in de olijfolie en doe er de paprikareepjes en de tomaatstukjes bij. Snijd de courgette, prei, wortel en selder in stukjes en schep ze door de paprikatomaatjes. Roer de rozijnen, de honing, het citroensap, de amandelen en de saffraan door de groenten. Kruid met een snuifje kaneel, gember- en paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Laat zachtjes sudderen tot het gebraad gaar is.Warm vlak vóór het serveren de sperziebonen even mee.
Tip: Serveer met Bosto Mediterraneo Rice.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier