Maki-sushi van rode biet en asperges
05-07-2012, 10:43
Bijgewerkt op: 18-05-2024, 13:52
Voor 4 personen
- 3 rauwe rode bieten
- 300 g gekookte sushirijst
- 2 vellen yaki-nori (zeewier)
- 1 kommetje rijstazijn
- 2 el mierikswortel + extra voor de rijst
- 1 bussel beetgaar gekookte groene asperges
- 1 el zure room
Bereiding
- Doe de rode bieten door een sapcentrifuge en hou het sap opzij. Kook de sushirijst gaar in het rodebietensap. Leg een norivel met de glanzende kant omlaag op een bamboematje. Dop de vingers in rijstazijn en bedek het noriblad gelijkmatig met een fijne laag gekookte sushirijst.
- Smeer een beetje mierikswortel over de rijst en leg de gekookte asperges over het midden van de rijst. Til het bamboematje op, hou de vulling op haar plaats en begin te rollen. Rol van je weg en wikkel de nori om de rijst en de vulling. Ontrol het matje en leg de sushirol op een snijplank.
- Snij de rol met een scherp mes in meerdere stukken. Meng 2 el mierikswortel met 1 el zure room en serveer de sushi met deze pasta.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier