Maki-sushi met zalm, avocado en dille

© Getty
Voor 10 stuks
  • 1 norivel
  • 220 g gekookte en gekruide sushirijst
  • 150 g zalm (in balkjes van 1 cm dik)
  • 1 goed rijpe avocado (in balkjes van 1 cm dik)
  • wasabi
  • sojasaus
  • 2 el verse dille
  • opgelegde gember
Bereiding
  1. Leg op een sushimatje het blad nori. Smeer er een laag rijst op van ongeveer 5 mm dik. Laat boven- en onderaan ongeveer 1 cm van het noriblad vrij.
  2. Maak overlangs in het midden van de rijst een gleuf en leg er de zalm- en avocadobalkjes in. Smeer er wat wasabi over, besprenkel met sojasaus en bestrooi met de dille.
  3. Rol de sushi dicht met behulp van het matje en zorg ervoor dat de vulling mooi in het midden zit. Snijd met een scherp fijn mes in plakjes en serveer met gepekelde gember.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content