Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 70 g koude boter
  • 100 g + 220 g bloem
  • 80 g rietsuiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 140 g suiker
  • 100 g zachte boter
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 g crème fraîche + wat extra, om te garneren
  • 2 appels (500 g)
  • 300 g appelcompote

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Meng voor de crumble de koude boter, 100 g bloem, de rietsuiker en 1 theelepel kaneel met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Bewaar dit in de koelkast.
  3. Mix voor de cake de suiker en de zachte boter tot een bleek, romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging. Meng 220 g bloem met het bakpoeder, het zout en 2 theelepels kaneel en spatel dit door het botermengsel. Voeg de crème fraîche toe en meng alles tot een glad beslag.
  4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het cakebeslag erin.
.
© .
  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng door de compote. Verdeel dit mengsel over het cakebeslag en strooi hier het kruimeldeeg over.
  2. Bak de kruimeltaart 1 uur. Laat hem een beetje afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd in vierkantjes van 5 x 5 cm. Serveer met crème fraîche.

Uit:Kruimeltaart, Christelle Huet-Gomez (Becht, ISBN 9789023015499, 9,99 euro)

Voor 8 personen Uit:Kruimeltaart, Christelle Huet-Gomez (Becht, ISBN 9789023015499, 9,99 euro)