Kruidige zoete wijn en vorkje met vijgen
05-12-2016, 18:17
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:53
Voor 10 stuks
Voor 10 stuks
1 liter goede witte wijn
60 g suiker
100 g vloeibare honing (bij voorkeur van lokale productie)
300 g verse vijgen in partjes
Specerijenmengsel :
20 g verse gember
8 kardemomzaadjes
8 jeneverbessen, geplet
2 vanillestokjes, gehalveerd
Bereidingswijze:
Kook de witte wijn op met de suiker, de honing en het specerijenmengsel. Giet in een karaf, laat 5 dagen trekken in de koelkast. Giet door een zeefdoek. Deze wijn kan worden gebotteld en lang worden bewaard als de fles goed is gesloten. Serveer koud in een origineel wijnglas.
Garnituur :
schil een vijg, versnij in 4 partjes, bestrijk met wat honing en prik op een vintage cocktailvorkje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier