Kreeft met champagnesabayon en roze peper

Seafood: Lobster © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Feestelijker kan je voorgerecht er niet uitzien.

Voor 4 personen

  • 4 rauwe kreeftenstaarten
  • 2 dl court-bouillon
  • 2 dl champagne
  • 4 eierdooiers
  • 1 tl roze peperkorrels, gekneusd
  • enkele takjes kervel voor de afwerking

Bereiding

1. Stoom de kreeftenstaarten 10 minuten. Laat afkoelen.

2. Snijd de kreeftenstaarten open met een wildschaar en haal er voorzichtig het kreeftenvlees uit.

3. Bereid de champagnesabayon. Meng de gezeefde court-bouillon met de champagne en laat met de helft inkoken op hoog vuur. Klop de eierdooiers en 3 eetlepels koud water 2 minuten op met een elektrische mixer. Zet de kom in een bain-marie en klop er de ingekookte champagne door. Kruid met peper en zout.

4. Lepel de champagnesabayon, zodra hij mooi ingedikt is, in borden. Schik er de versneden kreeftenstaarten op en strooi er roze peper over. Werk af met takjes kervel en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content