Kreeft met avocado en sesam-sinaasappelsiroop

Serveer je gasten een bord met mooie plakjes kreeft afgewisseld met plakjes avocado overgoten met een lauwwarme siroop, en iedereen is in de wolken.

Voor 4 personen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 snuifjes fijne suiker
  • 4 el sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 gekookte kreeften van ongeveer 500 g elk
  • 1 el uitstekende olijfolie
  • 2 rijpe maar stevige avocado’s
  • sap van 1 citroen
Bereiding
  1. Zeef het sinaasappelsap en doe in een pannetje met de suiker. Laat 1 minuut al roerend inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie toe. Kruid met peper en zout, giet in een blender. Mix 20 seconden op lage snelheid, doe de siroop weer in het pannetje en voeg de sesamzaadjes toe. Houd warm.
  2. Haal het kreeftenvlees uit de scharen en de staart en bak 1 minuut aan elke kant in een hete antiaanbakpan met de olijfolie.
  3. Blus de pan met de sesam-sinaasappelsiroop, lepel de siroop over de kreeft en haal de pan van het vuur.
  4. Schil en ontpit de avocado’s, snijd het vruchtvlees in plakjes van gelijke dikte. Besprenkel met het citroensap en houd opzij.
  5. Snijd het vlees van de kreeft in plakjes en schik samen met de plakjes avocado op borden. Lepel er de lauwe sesam-sinaasappelsiroop over en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content