Krab malabar

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

4 leeggehaalde krabschalen

500 g krabvlees

150 g uien

4 blaadjes curry (facultatief)

1 koffielepel Madras-curry

1/4 koffielepel mosterdzaad

1/2 koffielepel gehakte chilipeper

1/4 koffielepel kurkuma

arachideolie

100 g gemalen vlees van kokosnoot

1/4 l kokosmelk

1 koffielepel suiker

5 g gehakte korianderblaadjes

zout

Saffraanrijst :

200 g Basmati-rijst

1 versnipperde ui

2 kruidnagels

1 blad laurier

1 teen knoflook

een stukje geraspte gember

een snuif kardamom

een weinig komijn

1 soeplepel amandelsnippers

rozijnen

De uien versnipperen en met blaadjes curry en mosterdzaadjes in arachideolie fruiten. Madras-curry, chilipeper en kurkuma toevoegen en 15 seconden meebakken. Krabvlees, zout en suiker in de pan doen en vermengen met de rest. De kokosmelk en gemalen kokosvlees al roerende toevoegen. De massa koken tot het vocht is verdampt. De vier leeggehaalde krabschalen met het mengsel vullen en bestrooien met geraspte kokos en versneden blaadjes koriander. Opdienen met saffraanrijst.

Saffraanrijst bereidt men door gewassen Basmati-rijst te koken in saffraanwater met een mengeling van gestoofde uien, kruidnagel, laurier, knoflook, gember, kardamom en komijn. De rijst versieren met amandelsnippers, rozijnen en gebakken ui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content