Nodig voor vier :
4 leeggehaalde krabschalen
500 g krabvlees
150 g uien
4 blaadjes curry (facultatief)
1 koffielepel Madras-curry
1/4 koffielepel mosterdzaad
1/2 koffielepel gehakte chilipeper
1/4 koffielepel kurkuma
arachideolie
100 g gemalen vlees van kokosnoot
1/4 l kokosmelk
1 koffielepel suiker
5 g gehakte korianderblaadjes
zout
Saffraanrijst :
200 g Basmati-rijst
1 versnipperde ui
2 kruidnagels
1 blad laurier
1 teen knoflook
een stukje geraspte gember
een snuif kardamom
een weinig komijn
1 soeplepel amandelsnippers
rozijnen
De uien versnipperen en met blaadjes curry en mosterdzaadjes in arachideolie fruiten. Madras-curry, chilipeper en kurkuma toevoegen en 15 seconden meebakken. Krabvlees, zout en suiker in de pan doen en vermengen met de rest. De kokosmelk en gemalen kokosvlees al roerende toevoegen. De massa koken tot het vocht is verdampt. De vier leeggehaalde krabschalen met het mengsel vullen en bestrooien met geraspte kokos en versneden blaadjes koriander. Opdienen met saffraanrijst.
Saffraanrijst bereidt men door gewassen Basmati-rijst te koken in saffraanwater met een mengeling van gestoofde uien, kruidnagel, laurier, knoflook, gember, kardamom en komijn. De rijst versieren met amandelsnippers, rozijnen en gebakken ui.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier