
Kalkoenburgers met pastinaakfrietjes
Food coach Marlies van Eat Good Feel Good deelt voor het Knack Weekend programma #betterbodybetterlife15 één van haar succesrecepten: kalkoenburgers met pastinaakfrietjes. Lekker én gezond
Food coach Marlies van Eat Good Feel Good deelt voor het Knack Weekend programma #betterbodybetterlife15 één van haar succesrecepten: kalkoenburgers met pastinaakfrietjes. Lekker én gezond
Benodigdheden:
Frietjes:
4 pastinaken, schil en in frietjes gesneden
4 kl komijnpoeder
4 kl tijm
2 el olijfolie
Hamburgers:
400g kalkoengehakt (= 8 burgers)
60 g havervlokken
1 wortel, geraspt
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
3 el platte peterselie, grof gehakt
1 ei, losgeklopt
8 bladeren kool of ijsbergsla
2 el olijfolie
P&Z
Dressing:
sap van 1 citroen
125g Griekse yoghurt
P&Z
Broodje:
Brood of 8 bladeren kool of ijsbergsla als vervanging van het broodje als je liever geen koolhydraten eet ’s avonds.
Werkwijze
Verwarm de oven op 200°C.
Meng in een kom de pastinaken met 2 el olijfolie, komijn en tijm. Verspreid de pastinaak op een ovenplaat met bakpapier. Bak 25 min totdat de randjes goudbruin kleuren. Eventueel de laatste 5 min onder de grill.
Verwarm 2 el olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg er de knoflook voor 1 min bij en daarna de havervlokken voor 2 min. Laat dit afkoelen in een grote kom.
Voeg in dezelfde kom het kalkoengehakt, wortel, peterselie, het ei en een snuf zeezout aan toe. Meng goed en maak er burgers van.
Grill of bak in een beetje olijfolie. Serveer op de sla met de pastinaakfrietjes.
Sausje: Roer het citroensap door de yoghurt en breng op smaak met zeezout.
TIP:
Vervang de pastinaak voor de frietjes door zoete aardappel of knolselder. Zoete aardappel is meer geliefd bij kinderen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier