Kalfsvlees met grapefruit
Voor 6 personen:
Voor 6 personen:
1,5 kg achterlendestuk (van het kalf)
1 reep vet spek
50 gram boter
3 eetlepels geconcentreerde kalfsfond
25 cl water
Voor de vulling:
200 gram vlees van het varkenskaakstuk
200 gram Parijse ham
150 gram kalfsvlees
50 gram pistachenootjes (facultatief)
2 stukjes kervel
2 sjalotjes
zout
peper
Voor de versiering:
1 bos witte uien
5 roze grapefruits
1 groene citroen
zout
peper
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een keukenrobot en mix op grote snelheid tot alles zeer fijn gemalen is. Voeg hieraan de pistachenoten toe. Spreid het achterlendestuk uit. Leg de vulling in het midden. Duw de boorden terug naar het midden zodat je een bol vormt. Omwikkel deze met het spek en bind het stervormig dicht. Doe de boter in een gietijzeren stoofpot. Bruin daarin de in twee gesneden uien. Braad het gevulde lendestuk kort aan alle kanten. Leng de kalfsfond aan met 25 cl lauw water en giet bij het vlees. Laat gedurende 1,5 uur op een zacht vuurtje stoven. Schil de grapefruits. Deel ze in partjes door met een mes de vliezen en het vruchtvlees van elkaar te scheiden. 10 minuten vóór het einde van de stooftijd voeg je de partjes grapefruit aan het vlees toe. Voeg ook de schil en het sap van de groene citroen toe. Leg het vlees met de grapefruits op een serveerschaal. Dien dit gerecht op met witte rijst of met enkele zoete aardappelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier