Ingrediënten

Voor 4:

  • 85 g speculaas
  • 60 g amandelpoeder
  • 45 g gesmolten boter
  • 600 g plattekaas
  • 250 g suiker
  • 175 ml zure room
  • 6 eieren
  • een ronde taartvorm
  • 2 Boskoop-appels, in blokjes
  • kaneel
  • boter

Verkruimel de speculaas in de cutter. Vermeng met amandelpoeder en gesmolten boter. Beleg een ronde taartvorm met dit mengsel. Mix de overige ingrediënten in de blender en giet het beslag in de taartvorm. Zet de gevulde vorm minstens 1 uur op 150°C in een voorverwarmde oven.

Steek met een priem in de taart om te kijken of het beslag heeft 'gepakt'. Open tijdens het eerste uur de ovendeur niet, anders zakt de kaastaart in elkaar! Laat de taart afkoelen in de vorm.

Bak net voor het opdienen de appelblokjes in boter en voeg naar keuze kaneel toe.

Verkruimel de speculaas in de cutter. Vermeng met amandelpoeder en gesmolten boter. Beleg een ronde taartvorm met dit mengsel. Mix de overige ingrediënten in de blender en giet het beslag in de taartvorm. Zet de gevulde vorm minstens 1 uur op 150°C in een voorverwarmde oven.Steek met een priem in de taart om te kijken of het beslag heeft 'gepakt'. Open tijdens het eerste uur de ovendeur niet, anders zakt de kaastaart in elkaar! Laat de taart afkoelen in de vorm.Bak net voor het opdienen de appelblokjes in boter en voeg naar keuze kaneel toe.