Gevulde chocoladeflensjes met een garnituur van mango en zijn sausje

  • Moeilijkheid

Nodig voor 4 pers

Voor het flensjes beslag: 125 g bloem 1/4 l melk 2 eieren 1 zakje vanillesuiker snuifje zout 1 eetlepel olie 15 g cacaopoeder

Voor de witte chocolade crème: 100 g witte chocolade 100 ml melk 2 eierdooiers 25 g griessuiker 250 ml room 40% – 2 blaadjes gelatine

Voor de mango coulis: 125 ml water 125 g suiker vruchtvlees van 1 1/2 mango

Voor de garnituur: 1 mango in fijne brunoise fijn gehakte fondant chocolade

Voor de witte chocolade crème: breng de melk aan de kook; laat de chocolade erin smelten op een zacht vuurtje; klop de eierdooiers met de suiker tot een ruban; giet de warme melk op het eimengsel en doe er de geweekte gelatine bij. Laat afkoelen en spatel de opgeklopte room erbij; bewaar in de koelkast.

Snijd de geschilde mango in blokjes. Kook water en suiker en doe de blokjes in de siroop en pureer alles; bewaar in de koelkast.

Meng alle ingrediënten voor de flensjes tot een redelijk vloeibaar deeg en zeef dit. Meng onder 1/3 van het beslag de cacaopoeder; bak bruine flensjes en snijd ze in reepjes; leg de lintjes evenwijdig naast elkaar met 1 cm tussenruimte; overgiet met het gewone beslag en bak alles tot een flensje met een zebramotief.

Presentatie: spuit met behulp van een spuitzak chocolade crème op de flensjes; rol ze op en verdeel ze in gelijke stukken. Leg op elke bord 2 rolletjes, brunoise van mango; versier met coulis en de fijngehakte donkere chocolade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content