Gevulde chocoladeflensjes met mango

© Getty

Voor 4 personen
Voor de chocoladeflensjes
  • 125 g bloem
  • 25 cl melk
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • 1 eetlepel olie
  • 15 g cacaopoeder
Witte chocoladecrème
  • 100 g witte chocolade
  • 100 ml melk
  • 2 eierdooiers
  • 25 g griessuiker
  • 250 ml room 40% vet
  • 2 blaadjes gelatine
Mangocoulis
  • 125 ml water
  • 125 g suiker
  • vruchtvlees van 1,5 mango
Garnituur
  • 1 mango in fijne brunoise
  • fijngehakte fondant chocolade
Bereiding
  1. Voor de witte chocoladecrème: breng de melk aan de kook; laat de chocolade erin smelten op een zacht vuurtje; klop de eierdooiers met de suiker tot een ruban; giet de warme melk op het eimengsel en doe er de geweekte gelatine bij. Laat afkoelen en spatel de opgeklopte room erbij; bewaar in de koelkast.
  2. Snijd de geschilde mango in blokjes. Kook water en suiker en doe de blokjes in de siroop en pureer alles; bewaar in de koelkast.
  3. Meng alle ingrediënten voor de chocoladeflensjes tot een redelijk vloeibaar deeg en zeef dit. Meng onder 1/3 van het beslag de cacaopoeder; bak bruine flensjes en snijd ze in reepjes; leg de lintjes evenwijdig naast elkaar met 1 cm tussenruimte; overgiet met het gewone beslag en bak alles tot een flensje met een zebramotief.
  4. Presentatie: spuit met behulp van een spuitzak chocoladecrème op de chocoladeflensjes. Rol ze op en verdeel ze in gelijke stukken. Leg op elke bord 2 rolletjes, brunoise van mango; versier met coulis en de fijngehakte donkere chocolade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content