
Gegrilde kreeft met bieslookboter
In slechts 10 minuten gril je de kreeftenhelften. Ondertussen bereid je een sausje op basis van boter, bieslook en citroen. En klaar is kees.
Voor 4 peronen
2 levende kreeften van 700-800 g elk
200 g boter
2 el Thaise vissaus
sap van 1 citroen
4 el fijngehakt bieslook
versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding
1. Snijd de levende kreeften in de lengte in tweeën en leg ze met het vlees naar boven op een bakplaat. Bak de kreeftenhelften 10 min. onder een hete grill.
2. Warm intussen de boter, vissaus en het citroensap op in een kleine pan tot de boter gesmolten is. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout.
3. Schik de kreeften op 4 warme borden en lepel er de bieslookboter over. Serveer onmiddellijk.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier