Gegrilde aubergineplakken met verse geitenkaas en zwarte peper

Close-Up Of Grilled Eggplant Slice On Fork © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Aubergine en geitenkaas, a match made in heaven. Met een stukje stokbrood erbij is dit het ideale vegetarische voorgerechtje.

Aubergine en geitenkaas, a match made in heaven. Met een stukje stokbrood erbij is dit het ideale vegetarische voorgerechtje.

Voor 4 personen

  • grof zeezout
  • 1 middelgrote aubergine
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 el verse geitenkaas (type Chavroux)
  • verse tijm
  • stokbrood

1. Snijd de aubergine in plakken van 3 mm dik. Bestrooi ze met grof zeezout en laat gedurende 10 min. rusten; de aubergines zullen een deel van hun vocht afgeven. Dep de plakken nadien droog met keukenpapier en strijk ze in met olijfolie. Bak of gril ze krokant en laat ze nadien uitlekken op keukenpapier. Kruid licht met peper en zout.

2. Roer ondertussen de verse geitenkaas los met een vork en werk op met een scheut olijfolie, peper en zout (niet te veel, want geitenkaas is al vrij zout).

3. Maak een torentje, afwisselend met plakken aubergine en geitenkaas. Werk af met verse tijm. Geef stokbrood erbij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content