Fluweelzachte auberginesoep

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Je kunt deze auberginesoep een heerlijk geroosterd smaakje geven door de aubergines vooraf in plakjes te snijden en kort te roosteren op een houtvuur of onder de grill.

Voor 4 personen

  • 500 g aubergines
  • 65 cl kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 50 g gehakte ui
  • 1 tomaat van 150 g
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1/2 theelepel madraskerrie

Bereiding

1. Fruit de ui en het kerriepoeder met de olijfolie in een pan. Doe er de blokjes gesneden tomaat bij en laat 3 minuten koken terwijl je roert. Giet de bouillon erbij en breng alles samen aan de kook.

2. Schil de aubergines. Snijd ze in stukken en doe ze in de bouillon. Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

3. Maak alles met de mixer fijn. Breng op smaak, voeg 4 blaadjes basilicum toe en mix opnieuw. Dien warm op in soepborden en werk af met de twee resterende basilicumblaadjes, die je op het laatste ogenblik rechtstreeks boven de borden met de schaar versnippert.

*Tip: om de soep een aangenaam geroosterd smaakje te geven, snijd je de aubergines in plakjes van 1 cm dik en leg je ze even op de rooster op een houtvuur of onder de grill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content