Fazant met langoustines en basmati rijst

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 fazant

boter

ui

look

wortel

selder

12 tal langoustines

1 sjalot

kleine wortel

2 stengels selder

1 lookteentje

1 eetl tomatenpuree

1 theelepel paprikapoeder

1 tl currypoeder

1 tl sechuanpeper

1 steranijs

1 fles Saxobier

600 ml room

rasp van 1 citroen

peper

zout

Basmati rijst

Haal de fazant zorgvuldig leeg. Laat het vlees aan alle kanten bruin kleuren in boter. 7 min aan elke kant en 5 min aan de platte kant. Besmeer de fazant met een mengeling van boter, gesnipperde ui, look, selder en wortel. Laat het vlees rozig bakken in een oven van 180°C.

Recept: Achim Vandenbussche

Pel de langoustines. Plaats het vlees terug in de koelkast en bak later kort op in olie. Laat de karkassen van de fazant en de geplette pellen van de langoustines een 3 tal min. goed kleuren in een pot met een klontje boter. Voeg bij deze karkassen sjalot, wortel, selder, look, tomatenpuree, paprikapoeder en currypoeder. Bevochtig met het Saxobier en doe er tenslotte de sechuanpeper, steranijs en de room bij.

Als de saus een 10 tal min kookt, zeef je ze. Zeef liefst nog een 2 de maal door een fijnere zeef en werk af met citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. De gebakken langoustines worden opgewarmd in de saus. De fazant kan je schikken in een beboterde ovenschotel, bedekken met aluminiumfolie en zo opwarmen in een oven van 150°C. Of warm het vlees op met wat saus.

Stoof 1 kg Basmati rijst met een sjalotje in olie. Bevochtig met 1 tot 1 Â1/2 l water. Roer en breng aan de kook. Leg er boterpapier op en plaats met deksel 15 min in een oven van 180°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content