Exotische flensjes
Voor 4 :
Voor 4 :
3 grote bananen
2 el geraspte, liefst verse kokos
1 zakje vanillesuiker
100 g zelfrijzende bloem
2 eieren
2,5 dl melk
65 g rietsuiker
2 dl rum (Havana Club)
2 cm verse gemberwortel
4 passievruchten
2 limoenen
boter
2 takjes rode basilicum
vier bolletjes ijs
Snij de bananen in de lengte doormidden en kook ze samen met de rum, 1 dl water, 50 g rietsuiker, de gepelde en zeer fijn geraspte gember en het sap van 1 limoen gedurende 10 minuten onder deksel. Schep de bananen uit de pan en laat het kookvocht inkoken tot het lichtjes stroperig is. Bereid het flensjesbeslag: meng de bloem met een weinig melk, voeg beetje bij beetje de rest van de melk en de losgeklopte eieren toe. Voeg de kokos, 15 g rietsuiker en de vanillesuiker toe. Doe een klontje boter in een bakpan en bak 4 flinterdunne flensjes. Snipper de basilicum fijn en snij de resterende limoen in schijfjes. Leg op elk bord een flensje, bedek een vierde van ieder flensje met een vierde deel van de bananen en plooi de flensjes dicht. Bedek met passievrucht en plooi de gevouwen flensjes nogmaals dicht (ze zijn nu in 4 gevouwen). Overgiet de flensjes met rumsaus, versier met een limoenschijfje en bestrooi met de basilicum. Dien op met een bolletje ijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier