Escalivada met rode paprika, ansjovis en olijven

Voor 4 personen
  • 4 aubergines
  • 4 rode paprika
  • 2 uien, olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 filets van ansjovis
  • 4 el tapenade van zwarte olijven
  • 1 scheutje citroensap of aceto balsamico
  • zout en peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 210°C. Was en droog de groenten, strijk met een kwastje in met olijfolie en verpak individueel in aluminiumfolie. Leg een uur in de oven.
  2. Pel de aubergines en de uien. Ontvel de paprika en verwijder de zaden. Pel de teentjes knoflook en hak fijn. Snij de groenten in plakjes, doe in een grote kom zonder te mengen. Bestrooi met knoflook en begiet met olijfolie. Kruid met peper en zout, dek af met keukenfolie en laat twee uur marineren.
  3. Plaats 4 roestvrijstalen ringen op vier borden. Laat de groenten uitlekken. Leg een laag aubergine en uien onder in de ringen. Bedek met een laag paprika. Druk goed aan. Verwijder de ringen. Versier met ansjovis en tapenade. Breng een streepje olijfolie en citroensap aan en dien koud op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content