Eendenborstfilets met kersen en Kriek Max

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 ontvelde eendenborstfilets

twee koffielepels zonnebloemolie

5 eetlepels roomboter

50 gram wortel

50 gram knolselder

50 gram ajuin

2 teentjes knoflook

een takje tijm

350 gram kersen op sap

1 flesje Kriek Max 25cl

2 appels

peper en zout

Wortel, knolselder, ajuin en knoflook fijn snijden en in de boter goudbruin fruiten. Het bier, het takje tijm en het kersensap toevoegen en ongeveer 15 minuten stoven.

Het takje tijm er uit halen, de saus zeven en drie eetlepels roomboter door de saus roeren. Op smaak brengen met peper en warmhouden.

Eendenborstfilets insmeren met wat peper en zout en aan beide kanten zo snel mogelijk aanbakken in twee eetlepels zonnebloemolie en een eetlepel roomboter.

De eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en verdelen over voorverwarmde borden. De kersen door de warme saus roeren en over de filets gieten.

Serveer met aardappelkroketjes en in boter gebakken appel.

Drink er een goed gekoelde Kriek Max bij!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content