Crumbletaartjes met ratatouille en pesto

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

1 sjalot

2 tenen knoflook

3 el olijfolie

250 g tomatenblokjes

1 laurierblad

150 g rode paprika

250 g aubergine

150 g courgette

1 pak kruimeldeeg

100 g chèvre affiné

peper en zout

Voor de crumble:

50 g wit broodkruim

25 g geraspte pecorino

2 el pesto

1/2 tl cayennepeper

Snipper de sjalot en knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de tomatenblokjes en laurier toe, en laat op een laag vuur trekken. Kruid met peper en zout. Snij de aubergine, courgette en paprika in blokjes. Bak de groenten apart beetgaar in olijfolie. Meng de groenten met de saus.

Bekleed 4 taartvormpjes van 10 cm diameter met het deeg en bak 10 minuten blind in een oven van 200°C. Prik het deeg in met een vork en bak nog 5 minuten. Meng het broodkruim met de pecorino, pesto en cayennepeper. Vul de taartvormpjes met de ratatouille, leg er enkele blokjes geitenkaas op en bedek met de crumble. Bak de taartjes 15 minuten tot de crumble goudbruin en krokant is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content