Citroen-kippensoep

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Dit gerecht komt uit Libanon.

Voor 6 personen

een kip van 1,5 kg

0,6 l kippenbouillon

1 ui, gehakt

2 grote vleestomaten, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden

1 soeplepel

verse blaadjes dragon

1 theelepel geraspte citroenschil

zout en vers gemalen peper

2 geschilde en in blokjes gesneden (Cyprus) aardappels

200 g op maat gesneden okra’s

gehakte (jalapeno) pepers naar smaak

150 g mais uit blik

het sap van een citroen

gehakte peterselie

paprikapoeder

Bereiding

1. Snijd de kip in stukken. Doe de bouten en het karkas in een grote pan, samen met de bouillon, gehakte ui en tomaat, dragon en citroenschil (houd de kippenborsten apart). Voeg 3 kopjes water toe, kruid met zout en peper en breng alles aan de kook. Laat 20 minuten onder deksel sudderen.

2. Voeg de borsten toe en laat alles sudderen tot het borstvlees juist gaar is. Haal het vlees uit de soep en laat het afkoelen. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze gaar in de soep. Doe10 minuten nadat je de aardappels hebt toegevoegd, ook de okra’s in de soep.

3. Wanneer de stukken kip genoeg zijn afgekoeld, haal je het vlees van het karkas en de botten, hak het eerst fijn en doe het vervolgens terug in de soep.

4. Doe de gehakte pepers en mais in de soep, breng alles terug aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Roer het citroensap door de soep, bestrooi met gehakte peterselie en paprikapoeder en die onmiddellijk op.

Dit gerecht komt uit Libanon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content