Voor 4:
2 rode uien
1 rode paprika
2 rode pepers
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 tl gemalen komijn
2 tl gedroogde oregano
1 el gemalen paprika
2 x 400 g rode nierbonen in blik
8 dl groentebouillon
400 g tomatenblokjes in blik
2 el tomatenpuree
cayennepeper en zout
1 pakje koriander
200 g zure room
100 g geraspte cheddar
1 zakje tortillachips met chilismaak
Snij de uien, paprika, pepers en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de groenten. Voeg de komijn en oregano toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de nierbonen, groentebouillon, tomatenblokjes en -puree toe. Kruid naar smaak met cayennepeper en breng aan de kook.
Draai het vuur lager, doe een deksel op de pan en kook tot de bonen zeer zacht zijn. Pureer de soep en voeg voldoende bouillon toe tot de gewenste consistentie bereikt is (de soep moet redelijk dik zijn). Hak de koriander fijn en roer door de soep, samen met de zure room. Kruid met zout en verdeel over kommen of borden.
Werk af met de geraspte kaas en serveer met de tortillachips.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier