Carpaccio van tonijn ‘à la nicoise’

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

400 g superverse tonijn, schoongemaakt

1 teentje knoflook

3 soeplepels zwarte olijven

2 soeplepels kappertjes

1/2 paprika

1 doosje ansjovis

het sap van een citroen

kruidenolie (olijfolie)

1 koffielepel korianderzaad

1 klein doosje saffraanpoeder of enkele draadjes zout en peper.

Garnering:

enkele takjes tijm en rozemarijn

4 blaadjes laurier

Vraag de vishandelaar om de vis schoon te leveren, d.w.z. zonder huid of graten. Laat het visvlees gedurende een kwartier opstijven in de diepvriezer. Snijd het vlees met een fileermes of elektrische snijmachine in zo dun mogelijke plakjes. Leg de sneden nonchalant op koude borden en kruid met zout en gemalen peper. Bestrooi de carpaccio met fijngehakte olijven, kappertjes, fijne blokjes paprika, een weinig gehakte knoflook, flinters ansjovis, gebroken korianderzaad en saffraan. Besprenkel met citroensap en kruidenolie. Versier met aromatische kruiden, zoals tijm, laurier en rozemarijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content