Bruschetta met artisjokpesto en balsamicopaprika’s

© Getty
Voor 4 personen
Artisjokpesto
  • 2 grote artisjokken
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1,5 dl witte wijn
  • 50 g gemalen amandelen
  • 1 dl room
  • 1 el tijm
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 25 g versgeraspte parmezaan
  • 4 sneden boerenbrood
  • 1 teen knoflook
  • 2 el extra vergine olijfol
Balsamicopaprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 el balsamico
Bereiding
  1. Bereid de artisjokken door de steel en alle blaadjes te verwijderen. Snij ook het hooi weg. Kook de bodems 5 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en snij ze in stukken. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook enkele minuten. Deglaceer met de wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de artisjokken toe en laat nog enkele minuten stoven. Pureer de inhoud van de pan, en voeg de room, kruiden en parmezaan toe. Pureer nogmaals tot een min of meer gladde puree.
  2. Snij de paprika’s in dunne reepjes. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de paprika’s op hoog vuur tot ze zacht beginnen te worden. Deglaceer de pan met de balsamico. Rooster de sneden brood en wrijf ze in met look. Druppel er de olijfolie over, verdeel de artisjokpesto over de sneden en werk af met de paprika’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content