Bramenfondue met pannenkoeken

Voor vier personen
  • 1 kg frambozen of bramen of ander rood fruit, zoals aardbeien en aalbessen
  • sap van een citroen
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 dl witte wijn
  • 2 el maïszetmeel gemengd met 2 el water
  • een scheut crème de cassis
  • 4 pannenkoeken, opgerold en in plakjes gesneden
Bereiding
  1. Doe de helft van het fruit met wat citroensap in de blender van een mixer en pureer. Wrijf de puree met behulp van een houten lepel door een zeef. Voeg de suiker en de wijn toe en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen en roer het papje van maïszetmeel en water door de puree.
  2. Voeg een scheutje crème de cassis of crème de mûre toe en laat al roerende indikken. Giet de fruitcoulis in een fonduepan en zet de fonduepan op een brander midden op tafel. Prik fruit of rolletjes pannenkoek op een spiesje en doop deze in de hete fondue van fruitcoulis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content