Voor 4:
4 blini’s
200 g gerookte zalm
1/2 citroen
Voor 25 tot 30 blini’s:
10 eieren
1 el suiker
1 el zout
50 gr bakkersgist
1 l lauwe melk
1 kg tarwemeel
1 el rushka-theepoeder
1 tl geraspte citroen- of sinaasappelschillen
40 g boter
Voor de vinaigrette:
3 el dikke verse room
3 el kwark
1 snuifje tot poeder gereduceerde rushka-thee
1 snuifje citroen- en sinaasappelschil
1 scheutje citroensap
zout, peper
Scheid het eigeel van het wit. Klop het eigeel, de suiker en het zout in een kom tot een licht schuim. Voeg dan de gist toe die eerst werd verdund in 1 dl lauwe melk. Voeg daarna de melk, het gezifte meel, de thee en de schillen toe.
Laat dit gedurende 1 uur tot keukentemperatuur komen. Meng op het laatste moment de 10 tot sneeuw geklopte eiwitten erdoor. Bak dit mengsel met een beetje boter in een blinipan.
Vermeng de verschillende ingrediënten van de vinaigrette. Schik de lauwe blini’s op borden met de zalm en versier het geheel met schijfjes of kwartjes citroen.
* Blini’s kunt u bereiden met tarwemeel of met een mengsel van evenveel tarwe- als boekweitmeel. Rushka-thee is een blend van Mariage frères met een geur van citrus- en ander fruit.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier