
Auberginebeignets met verse tzatziki
Voor 4:
Voor 4:
1 stuk komkommer van 5 cm dik
1 middelgrote knoflookteen
3 dl yoghurt
peper en zout
Voor de beignets:
arachideolie
75 g bloem
25 g bakpoeder
1 ei
2 el olijfolie
peper en zout
5 dl spuitwater
1 middelgrote aubergine
Snij de komkommer in kleine dobbelstenen van 3 mm dik. Snij de knoflook zo fijn mogelijk. Meng beide onder de yoghurt, kruid met peper en zout en laat gedurende ten minste 1 u. rusten in de ijskast.
Verhit de olie. Meng bloem, bakpoeder, ei, olijfolie en peper en zout samen met het spuitwater tot een klonterig en dik beslag. Snij de aubergine in plakken van 5 mm dik en doe ze in het beslag. Haal ze er met een vork uit en bak meteen in de hete olie krokant (ongeveer 2 min). Serveer met de tzatziki.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier