Asperges in papillot met gebakken langoustines

Een heerlijk voorgerecht voor wie houdt van seizoensgroenten: asperges in papillot met gebakken langoustines.

Voor 4 personen
  • 2 kg witte asperges
  • 2 passievruchten
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 tl bruine suiker
  • 3 el boter
  • 8 gepelde langoustines, zonder kop
  • een snuifje pilipili
  • 1 el fijngehakte peterselie
Bereiding
  1. Schil de asperges en breek de uiteinden af. Verwarm een heteluchtoven voor op 180 °C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de asperges in de ovenschaal.
  2. Snijd de passievruchten in tweeën en schep er het vruchtvlees uit. Meng met het sinaasappelsap, de bruine suiker, peper en zout. Giet over de asperges en verdeel er 2 eetlepels in klontjes gesneden boter over. Vouw het bakpapier over de asperges en maak de papillot hermetisch dicht. Zet 20 minuten in de oven.
  3. Spoel de langoustines en dep droog. Smelt de rest van de boter in een braadpan en bak de langoustines. Kruid met pilipili en grof zout, voeg de fijngehakte peterselie toe. Haal de asperges uit de oven, maak de papillot open en schik er de langoustines op. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content