Appeltatin in de pan
10-06-2011, 13:57
Bijgewerkt op: 11-08-2024, 10:24
Voor 4 personen
- 3 à 4 appelen
- 1 scheutje citroensap
- 40 g zachte boter
- Fijne kristalsuiker
- 100 à 150 g bladerdeeg
Bereiding
- Schil de appelen en snij ze in partjes van 1 cm dik. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren. Neem een pan met antiaanbaklaag die in de oven mag. Boter bodem en zijkanten goed in. Bestrooi met kristalsuiker.
- Schik de stukjes appel op de bodem van de pan in de vorm van een spiraal. Bestrooi opnieuw met kristalsuiker. Zet op het vuur en laat 5 à 6 minuten garen, eerst op hoog vuur, daarna zachter. De bodem van de pan en de onderkant van de appelen moeten karamelliseren.
- Snij een cirkel uit het bladerdeeg (even groot als de bovenkant van de pan), prik er gaatjes in met een vork. Leg de cirkel bovenop de pan en haar inhoud. Vouw met uw vingers de overtollige randjes naar de binnenkant. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Haal uit de oven, laat afkoelen en draai de taart om op een bord. Serveer de appeltatin met een bolletje vanille- of kaneelijs, of (klassieker) met slagroom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier