
Agnès Sorelsoep
Deze fluwelige kippenvelouté met kip, rundstong en champignons maak je snel en gemakkelijk. De soep kreeg de naam van de eerste officiële minnares aan het Franse hof, Agnès Sorel.
Deze fluwelige kippenvelouté met kip, rundstong en champignons maak je snel en gemakkelijk. De soep kreeg de naam van de eerste officiële minnares aan het Franse hof, Agnès Sorel.
Voor 4 personen
- 40 g bloem
- 40 g boter
- 150 g champignons
- boter
- 2,5 l gevogeltebouillon
- 50 g gekookte rundertong
- 75 g gekookte kip (eventueel van de bouillon)
- peper en zout
- 2 eierdooiers
- 2 dl room
- fijngehakte peterselie
Bereiding:
1. Maak een roux met de bloem en boter.
2. Snijd de champignons in plakjes en stoof deze 2 min. in boter.
3. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en bind met de roux.
4. Snijd de rundertong in reepjes en de kip in kleine stukjes.
5. Voeg de champignons, tong en kip toe aan de soep. Kruid met peper en zout.
6. Klop de eierdooiers los in de room en roer onder de soep; laat niet meer koken.
7. Werk af met gehakte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier