Pistolet Original viert vijfde verjaardag met exclusieve heilbotpistolet

Vijf jaar geleden besloot ze om een grote klassieker van de Brusselse volksgastronomie nieuw leven in te blazen. En dat met de steun van enkele grote chefs en gerenommeerde leveranciers. Maak kennis met de pistolet van Valérie Lepla.

Met twee vestigingen in Brussel en vijf kaarsjes op de verjaardagstaart heeft Pistolet Original alvast zijn reputatie waargemaakt. 2013 was het jaar waarin Valérie Lepla dit concept bedacht. Het doel? De herwaardering van onze nationale, even krokante als zachte pistolet, het lekkere broodje dat zowel ons ontbijt als onze lunch opfleurt.

De zelfgerookte heilbot heeft bijzonder regenererende, zuiverende eigenschappen.

Valérie pakt dan ook uit met enkele originele updates: filet americain, gehakt met pickles, grijze garnalen, plattekaas met radijsjes en uitjes, gouda en witloofsalade, garnaalkroketten, bouletten met mayonaise, Luikse bloedworst, enzovoort. De voormalige specialiste persrelaties kon hierbij op de steun rekenen van de beste Belgische chefs, zoals Pierre Wynants, Eric Martin en Peter Goossens, maar ook van echte vakmensen zoals bakker Yves Guns uit Sterrebeek en slager Hendrik Dierendonck uit Sint-Idesbald.

Naar aanleiding van de vijfde verjaardag creëerde Valérie een exclusieve pistolet voor Knack Weekend, speciaal om onze spijsvertering tot rust te laten komen na de zware feestmalen aan het einde van het jaar: ‘Ik koos voor een pistolet met zuurkool omdat dat een uitstekende bron van vitamines is, maar ook van probiotica die de darmflora verrijken. En ik combineer dat met Cantillon omdat die het resultaat is van een natuurlijke gisting, zonder toevoeging van suiker… en omdat het de beste geuze is!

Tot slot koos ik doelbewust voor vis in plaats van vlees, gewoon omdat vis veel lichter is. De zelfgerookte heilbot heeft dan ook bijzonder regenererende, zuiverende eigenschappen. Ideaal dus om een gezond en krachtig nieuw jaar aan te vatten.’

PISTOLET ORIGINAL

– Joseph Stevensstraat 24, 1000 Brussel, 02 880 80 98

– Beenhouwersstraat 44, 1000 Brussel, 02 880 44 06

Pistolet-original.be

Partner Content