Klein maar frivool: vier verleidelijke valentijnsreceptjes
Kleine porties en een explosie van smaken. Dat is het devies voor valentijn, volgens Laure Genonceaux. De Chaudfontaine Lady Chef of the Year trakteert ons op vier onweerstaanbare minigerechtjes.
Laure Genonceaux is pas 35, maar heeft al behoorlijk wat ervaring. Ze was de souschef van Christophe Hardiquest (Bon Bon) en opende twee jaar geleden haar eigen restaurant, Brinz’L. In 2017 behaalde ze de titel van Chaudfontaine Lady Chef of the Year.
Haar troeven? Haar gemengde afkomst – een mix van België en Mauritius – die tot uiting komt in haar gerechten, zoals in haar creatieve suggesties voor Valentijnsdag.
Zoals haar feuilleté van Welsh lamsvlees, direct beïnvloed door de samosa’s, die zo populair zijn aan de kusten van de Indische Oceaan.
Afgeschrikt door haar cheesecake met rode bieten? Ze stelt ons gerust: ‘Er is geen reden om bang te zijn voor het aardse… Tenzij je bieten koopt die al gekookt zijn. Als het gaat om passie, dan is het minste wat je kunt doen, goede producten kopen en ze koken met passie.’
Het hoogtepunt van dit ritueel is natuurlijk het chocoladedessert in de vorm van lolly’s. ‘Dat is pure sensualiteit’, voegt ze er nog aan toe.
Valentijnsreceptjes h2>
Brinz’L, Karmelietenstraat 93, 1180 Brussel, 02 218 23 32, brinzl.be p>
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier