Jeroen Meus verlaat restaurant Luzine

© Imageglobe

Samen met zijn vrouw Stéphanie en medevennoot Koen Tossyn stapt Jeroen Meus uit het Leuvense restaurant waarvan hij acht jaar chef was.

‘Mijn focus komt volledig op televisie te liggen’, zegt de beroemde tv-kok in Het Laatste Nieuws. Met programma’s als ‘Dagelijkse Kost’ en ‘Goed Volk’ heeft Meus zijn handen vol. Tijd dus om zijn restaurant los te laten.

‘Ik weet het wel. Niet alles blijft eeuwig duren. Maar alleen al door erover te praten, krijg ik een krop in mijn keel. Luzine zal altijd mijn kindje blijven. En voor je kind wil je alleen maar het beste,’ aldus Jeroen Meus.

De handtekeningen bij de notaris zijn nog niet gezet, maar de beslissing is gevallen. Jeroen Meus, zijn vrouw Stéphanie en medevennoot Koen Tossyn stappen hij uit het restaurant waar hij acht jaar het gezicht van was.

Talentvolle opvolging verzekerd

‘Vroeger dan ik zelf had verwacht, maar met het volste vertrouwen dat dit de juiste beslissing is’, licht hij toe. Hij laat zijn restaurant dan ook niet over aan wildvreemden. ‘Mijn schoonbroer Didier – de broer van Stéphanie – blijft als enige vennoot over en hij gaat dat heel goed doen. Ik zal hem met raad en daad bijstaan want ik ben van plan om hier nog vaak rond te hangen. Maar terwijl hij vroeger mijn rechterhand was, word ik nu zijn rechterhand.

Ik geef de scepter door aan de meest creatieve kok met wie ik ooit heb samengewerkt. De toekomst van Luzine ziet er mooi uit,’ besluit Meus. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content