Het perfecte eindejaarsmenu volgens… Caroline Dhont (Avocado van de Duivel)
Om eigenlijk niet zo van de eindejaarsfeesten te houden, bokst Caroline Dhont van food- en reisblog Avocado van de Duivel toch een verbijsterend feestmenu in elkaar. Heerlijke hapjes, een licht voorgerecht, een no nonsense hoofdgerecht en dan deze prachtige moelleux: was het vandaag maar al feest.
Carolines feestmenu h2>
Hapjes p>
Iets warm, iets koud en iets om te dippen, met daarbij een sprankelende cocktail. p>
Bloemkoolcrème met spekblokjes p>
Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta p>
Bangkokamole p>
Mojito fizz p>
p>
Voorgerecht p>
Ik durf wel eens wat te veel hapjes serveren, gevaarlijk dat de maag dan al wat te gevuld geraakt. Vis en schaaldieren zijn lekker licht verteerbaar, en bij het voorgerecht laat je koolhydraten dan ook best achterwege. p>
Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en crunch van prosciutto p>
p>
Hoofdgerecht p>
Waar je bij het voorgerecht moeite doet om je borden mooi te dresseren, vind ik dat je bij het hoofdgerecht een mooi pronkstuk op tafel moet zetten: een stevig stuk vlees waar je dan plakjes van afsnijdt en verdeelt, bijvoorbeeld een indrukwekkende Italiaanse porchetta van buikspek. Daarbij komen dan enkele mooie groenteschotels om te delen. Bijvoorbeeld prachtige gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble en geroosterde groenten met ahornsiroop, chili en feta. Tenslotte hoort er ook nog iets van patatjes bij, en dan kies ik resoluut voor hasselback potatoes. p>
p>
Dessert p>
Chocolade moelleux is echt zo’n dessert om mee uit te pakken. Altijd spannend of de kern nog vloeibaar is of niet. De verrassing zal des te groter zijn, als er goudgele gezouten karamel uit het gebakje komt gestroomd: chocolade moelleux met gezouten karamel. p>
Heb je een vaste feesttraditie? h2>
Het etentje dat we met mijn ouders en zus doen op Kerstavond is heilig. We komen uit een Bourgondisch nest en dus is deze jaarlijkse traditie ook een culinair hoogtepunt voor heel de familie. We verdelen voor-, hoofd- en nagerecht onder elkaar om voor te bereiden en kiezen dan een thema. Dit jaar houden we het wel wat soberder, en maken we elk een licht gerecht. Benieuwd of het ons lukt!
Carolines feestmenu h2>
Hapjes p>
Iets warm, iets koud en iets om te dippen, met daarbij een sprankelende cocktail. p>
Bloemkoolcrème met spekblokjes p>
Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta p>
Bangkokamole p>
Mojito fizz p>
p>
Voorgerecht p>
Ik durf wel eens wat te veel hapjes serveren, gevaarlijk dat de maag dan al wat te gevuld geraakt. Vis en schaaldieren zijn lekker licht verteerbaar, en bij het voorgerecht laat je koolhydraten dan ook best achterwege. p>
Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en crunch van prosciutto p>
p>
Hoofdgerecht p>
Waar je bij het voorgerecht moeite doet om je borden mooi te dresseren, vind ik dat je bij het hoofdgerecht een mooi pronkstuk op tafel moet zetten: een stevig stuk vlees waar je dan plakjes van afsnijdt en verdeelt, bijvoorbeeld een indrukwekkende Italiaanse porchetta van buikspek. Daarbij komen dan enkele mooie groenteschotels om te delen. Bijvoorbeeld prachtige gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble en geroosterde groenten met ahornsiroop, chili en feta. Tenslotte hoort er ook nog iets van patatjes bij, en dan kies ik resoluut voor hasselback potatoes. p>
p>
Dessert p>
Chocolade moelleux is echt zo’n dessert om mee uit te pakken. Altijd spannend of de kern nog vloeibaar is of niet. De verrassing zal des te groter zijn, als er goudgele gezouten karamel uit het gebakje komt gestroomd: chocolade moelleux met gezouten karamel. p>
Bezorgt etentjes organiseren jou stress? (En wat doe je om die te counteren?) h2>
Ik probeer me aan te passen aan de tijd die ik heb om voor te bereiden. Heb ik die dag nog moeten werken? Dan zal het iets eenvoudigs zijn. Als ik een hele dag om voor te bereiden, dan kan ik er echt van genieten om een urenlang te staan kokerellen. Ik zie het als carte blanche om volop te experimenteren en ga dan ook nieuwe dingen proberen. Dus stress, nee niet echt.
Heb je een vaste feesttraditie? h2>
Het etentje dat we met mijn ouders en zus doen op Kerstavond is heilig. We komen uit een Bourgondisch nest en dus is deze jaarlijkse traditie ook een culinair hoogtepunt voor heel de familie. We verdelen voor-, hoofd- en nagerecht onder elkaar om voor te bereiden en kiezen dan een thema. Dit jaar houden we het wel wat soberder, en maken we elk een licht gerecht. Benieuwd of het ons lukt!
Carolines feestmenu h2>
Hapjes p>
Iets warm, iets koud en iets om te dippen, met daarbij een sprankelende cocktail. p>
Bloemkoolcrème met spekblokjes p>
Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta p>
Bangkokamole p>
Mojito fizz p>
p>
Voorgerecht p>
Ik durf wel eens wat te veel hapjes serveren, gevaarlijk dat de maag dan al wat te gevuld geraakt. Vis en schaaldieren zijn lekker licht verteerbaar, en bij het voorgerecht laat je koolhydraten dan ook best achterwege. p>
Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en crunch van prosciutto p>
p>
Hoofdgerecht p>
Waar je bij het voorgerecht moeite doet om je borden mooi te dresseren, vind ik dat je bij het hoofdgerecht een mooi pronkstuk op tafel moet zetten: een stevig stuk vlees waar je dan plakjes van afsnijdt en verdeelt, bijvoorbeeld een indrukwekkende Italiaanse porchetta van buikspek. Daarbij komen dan enkele mooie groenteschotels om te delen. Bijvoorbeeld prachtige gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble en geroosterde groenten met ahornsiroop, chili en feta. Tenslotte hoort er ook nog iets van patatjes bij, en dan kies ik resoluut voor hasselback potatoes. p>
p>
Dessert p>
Chocolade moelleux is echt zo’n dessert om mee uit te pakken. Altijd spannend of de kern nog vloeibaar is of niet. De verrassing zal des te groter zijn, als er goudgele gezouten karamel uit het gebakje komt gestroomd: chocolade moelleux met gezouten karamel. p>
Wat wil je dit jaar zeker niét zien tijdens feesten? h2>
In deze koude dagen heb ik graag wat hartverwarmende kost, dus liever geen koude buffetten. Ik ben bijvoorbeeld geen fan van kreeft belle vue, de kreeft is helemaal platgekookt dan, naar mijn mening, zo’n zonde! Veel liever uit de oven met bijvoorbeeld salieboter.
Bezorgt etentjes organiseren jou stress? (En wat doe je om die te counteren?) h2>
Ik probeer me aan te passen aan de tijd die ik heb om voor te bereiden. Heb ik die dag nog moeten werken? Dan zal het iets eenvoudigs zijn. Als ik een hele dag om voor te bereiden, dan kan ik er echt van genieten om een urenlang te staan kokerellen. Ik zie het als carte blanche om volop te experimenteren en ga dan ook nieuwe dingen proberen. Dus stress, nee niet echt.
Heb je een vaste feesttraditie? h2>
Het etentje dat we met mijn ouders en zus doen op Kerstavond is heilig. We komen uit een Bourgondisch nest en dus is deze jaarlijkse traditie ook een culinair hoogtepunt voor heel de familie. We verdelen voor-, hoofd- en nagerecht onder elkaar om voor te bereiden en kiezen dan een thema. Dit jaar houden we het wel wat soberder, en maken we elk een licht gerecht. Benieuwd of het ons lukt!
Carolines feestmenu h2>
Hapjes p>
Iets warm, iets koud en iets om te dippen, met daarbij een sprankelende cocktail. p>
Bloemkoolcrème met spekblokjes p>
Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta p>
Bangkokamole p>
Mojito fizz p>
p>
Voorgerecht p>
Ik durf wel eens wat te veel hapjes serveren, gevaarlijk dat de maag dan al wat te gevuld geraakt. Vis en schaaldieren zijn lekker licht verteerbaar, en bij het voorgerecht laat je koolhydraten dan ook best achterwege. p>
Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en crunch van prosciutto p>
p>
Hoofdgerecht p>
Waar je bij het voorgerecht moeite doet om je borden mooi te dresseren, vind ik dat je bij het hoofdgerecht een mooi pronkstuk op tafel moet zetten: een stevig stuk vlees waar je dan plakjes van afsnijdt en verdeelt, bijvoorbeeld een indrukwekkende Italiaanse porchetta van buikspek. Daarbij komen dan enkele mooie groenteschotels om te delen. Bijvoorbeeld prachtige gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble en geroosterde groenten met ahornsiroop, chili en feta. Tenslotte hoort er ook nog iets van patatjes bij, en dan kies ik resoluut voor hasselback potatoes. p>
p>
Dessert p>
Chocolade moelleux is echt zo’n dessert om mee uit te pakken. Altijd spannend of de kern nog vloeibaar is of niet. De verrassing zal des te groter zijn, als er goudgele gezouten karamel uit het gebakje komt gestroomd: chocolade moelleux met gezouten karamel. p>
Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel? h2>
Ik hou echt van hapjes, met iets sprankelend erbij. Liefst een mooie mix van warm en koud, knapperig of om te dippen,… Het grote gevaar is om te veel van de hapjes te eten. Oplossing is om een heel feestmaal met enkel hapjes te doen.
Wat wil je dit jaar zeker niét zien tijdens feesten? h2>
In deze koude dagen heb ik graag wat hartverwarmende kost, dus liever geen koude buffetten. Ik ben bijvoorbeeld geen fan van kreeft belle vue, de kreeft is helemaal platgekookt dan, naar mijn mening, zo’n zonde! Veel liever uit de oven met bijvoorbeeld salieboter.
Bezorgt etentjes organiseren jou stress? (En wat doe je om die te counteren?) h2>
Ik probeer me aan te passen aan de tijd die ik heb om voor te bereiden. Heb ik die dag nog moeten werken? Dan zal het iets eenvoudigs zijn. Als ik een hele dag om voor te bereiden, dan kan ik er echt van genieten om een urenlang te staan kokerellen. Ik zie het als carte blanche om volop te experimenteren en ga dan ook nieuwe dingen proberen. Dus stress, nee niet echt.
Heb je een vaste feesttraditie? h2>
Het etentje dat we met mijn ouders en zus doen op Kerstavond is heilig. We komen uit een Bourgondisch nest en dus is deze jaarlijkse traditie ook een culinair hoogtepunt voor heel de familie. We verdelen voor-, hoofd- en nagerecht onder elkaar om voor te bereiden en kiezen dan een thema. Dit jaar houden we het wel wat soberder, en maken we elk een licht gerecht. Benieuwd of het ons lukt!
Carolines feestmenu h2>
Hapjes p>
Iets warm, iets koud en iets om te dippen, met daarbij een sprankelende cocktail. p>
Bloemkoolcrème met spekblokjes p>
Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta p>
Bangkokamole p>
Mojito fizz p>
p>
Voorgerecht p>
Ik durf wel eens wat te veel hapjes serveren, gevaarlijk dat de maag dan al wat te gevuld geraakt. Vis en schaaldieren zijn lekker licht verteerbaar, en bij het voorgerecht laat je koolhydraten dan ook best achterwege. p>
Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en crunch van prosciutto p>
p>
Hoofdgerecht p>
Waar je bij het voorgerecht moeite doet om je borden mooi te dresseren, vind ik dat je bij het hoofdgerecht een mooi pronkstuk op tafel moet zetten: een stevig stuk vlees waar je dan plakjes van afsnijdt en verdeelt, bijvoorbeeld een indrukwekkende Italiaanse porchetta van buikspek. Daarbij komen dan enkele mooie groenteschotels om te delen. Bijvoorbeeld prachtige gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble en geroosterde groenten met ahornsiroop, chili en feta. Tenslotte hoort er ook nog iets van patatjes bij, en dan kies ik resoluut voor hasselback potatoes. p>
p>
Dessert p>
Chocolade moelleux is echt zo’n dessert om mee uit te pakken. Altijd spannend of de kern nog vloeibaar is of niet. De verrassing zal des te groter zijn, als er goudgele gezouten karamel uit het gebakje komt gestroomd: chocolade moelleux met gezouten karamel. p>
Wat vind jij belangrijk op een eindejaarsfeest? h2>
Moest er niet zoveel lekker gegeten worden, zou ik de eindejaarsfeesten liever aan me voorbij laten gaan. Ik word weinig enthousiast van kerstliedjes en de andere kitch die erbij hoort. Maar, toegegeven, tegen dat het pakweg 23 december is, smelt mijn onverschilligheid en kan ik me er toch ten volle aan overgeven. Het vooruitzicht van gezellig samenzijn met familie en vrienden aan een goeie tafel trekt me over de streep.
Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel? h2>
Ik hou echt van hapjes, met iets sprankelend erbij. Liefst een mooie mix van warm en koud, knapperig of om te dippen,… Het grote gevaar is om te veel van de hapjes te eten. Oplossing is om een heel feestmaal met enkel hapjes te doen.
Wat wil je dit jaar zeker niét zien tijdens feesten? h2>
In deze koude dagen heb ik graag wat hartverwarmende kost, dus liever geen koude buffetten. Ik ben bijvoorbeeld geen fan van kreeft belle vue, de kreeft is helemaal platgekookt dan, naar mijn mening, zo’n zonde! Veel liever uit de oven met bijvoorbeeld salieboter.
Bezorgt etentjes organiseren jou stress? (En wat doe je om die te counteren?) h2>
Ik probeer me aan te passen aan de tijd die ik heb om voor te bereiden. Heb ik die dag nog moeten werken? Dan zal het iets eenvoudigs zijn. Als ik een hele dag om voor te bereiden, dan kan ik er echt van genieten om een urenlang te staan kokerellen. Ik zie het als carte blanche om volop te experimenteren en ga dan ook nieuwe dingen proberen. Dus stress, nee niet echt.
Heb je een vaste feesttraditie? h2>
Het etentje dat we met mijn ouders en zus doen op Kerstavond is heilig. We komen uit een Bourgondisch nest en dus is deze jaarlijkse traditie ook een culinair hoogtepunt voor heel de familie. We verdelen voor-, hoofd- en nagerecht onder elkaar om voor te bereiden en kiezen dan een thema. Dit jaar houden we het wel wat soberder, en maken we elk een licht gerecht. Benieuwd of het ons lukt!
Carolines feestmenu h2>
Hapjes p>
Iets warm, iets koud en iets om te dippen, met daarbij een sprankelende cocktail. p>
Bloemkoolcrème met spekblokjes p>
Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta p>
Bangkokamole p>
Mojito fizz p>
p>
Voorgerecht p>
Ik durf wel eens wat te veel hapjes serveren, gevaarlijk dat de maag dan al wat te gevuld geraakt. Vis en schaaldieren zijn lekker licht verteerbaar, en bij het voorgerecht laat je koolhydraten dan ook best achterwege. p>
Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en crunch van prosciutto p>
p>
Hoofdgerecht p>
Waar je bij het voorgerecht moeite doet om je borden mooi te dresseren, vind ik dat je bij het hoofdgerecht een mooi pronkstuk op tafel moet zetten: een stevig stuk vlees waar je dan plakjes van afsnijdt en verdeelt, bijvoorbeeld een indrukwekkende Italiaanse porchetta van buikspek. Daarbij komen dan enkele mooie groenteschotels om te delen. Bijvoorbeeld prachtige gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble en geroosterde groenten met ahornsiroop, chili en feta. Tenslotte hoort er ook nog iets van patatjes bij, en dan kies ik resoluut voor hasselback potatoes. p>
p>
Dessert p>
Chocolade moelleux is echt zo’n dessert om mee uit te pakken. Altijd spannend of de kern nog vloeibaar is of niet. De verrassing zal des te groter zijn, als er goudgele gezouten karamel uit het gebakje komt gestroomd: chocolade moelleux met gezouten karamel. p>
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier