Het feestmenu van Smartmat: de voeten onder tafel voor producten van bij ons

© Melissa Milis

Smartmat stelt opnieuw haar jaarlijks feestmenu voor. Het bedrijf, dat originele kookboxen samenstelt en bij u aan huislevert, is zo trots op haar ingrediënten van eigen bodem dat het de producenten ervan uitnodigde op een bijzonder feestdiner. Ook al stonden ze op vier poten…

Nog enkele weken en de feestdagen zijn weer daar. Die gaan ook bij Smartmat niet ongemerkt voorbij, want het bedrijf stelt ook dit jaar weer een verrassend feestmenu voor.

Bij de samenstelling daarvan besteedde Smartmat extra aandacht aan Belgische en duurzame producten. Daar is het bedrijf zo trots op dat het een kerstfeestje organiseerde waarop ze alle Belgische producenten in de bloemetjes zette, ook alle dames van de Hollebeekhoeve.

In de aanwezigheid van 150 koeien van boer Frank Quirijnen genoten de verschillende producenten van blini’s met een trio van toppings, ceviche van de Belgische omegabaars, everzwijnkroon met champignonsaus en als toemaatje een zoete risotto.

Het feestmenu van Smartmat: de voeten onder tafel voor producten van bij ons
© Melissa Milis

Geen verrassingen dus met dit feestmenu, want de vis, zuivel en het vlees zijn perfect traceerbaar en de producenten gaan er prat op duurzaam te werken. Zo komt de (vegetarisch gevoede) omegabaars in dit menu van een ecologische visboerderij in Kruishoutem, alle zuivel wordt geleverd door de koeien van de Hollebeekhoeve, die op de wei kunnen grazen en het Antwerpse familiebedrijf F. Janssens levert puur, onbewerkt vlees en zoveel mogelijk van Belgische afkomst. Zo krijg je verse producten van bij ons alsof je ze zelf bij de boer bent gaan halen, maar dan zonder er moeite voor te moeten doen.

Klik hier om alle foto’s van het bijzondere feest te bekijken.

Het menu:

  • Huisgemaakte blini’s met trio van feestelijke toppings (of vegetarisch: Krokante avocadohapjes met walnotenaioli)
  • Ceviche van omegabaars met bloedsinaasappel en shiso (of vegetarisch: Frisse terrine van rode biet en geitenkaas met wilde kruidensla)
  • Everzwijnkroon met kruidige champignonsaus en tarte tatin van witlof en bataat (of vegetarisch: Feestelijk gevulde butternutpompoen met romige gratin dauphinois)
  • Zoete risotto met rozemarijn en gekaramelliseerde appeltjes met steranijs

Klinkt interessant? Dan hebben wij een extra eindejaarscadeautje voor jou, want lezers van Knack Weekend krijgen een korting van 25 euro bij bestelling van dit feestmenu voor vier of voor zes personen. In plaats van 99 euro voor vier personen betaal je zo bijvoorbeeld 74 euro. Volg deze link om je korting op te eisen en alle praktische informatie te weten te komen.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content