Gesloten Rijselse restaurant L’Huitrière veilt zijn wijnen

© iStock

Het gekende Rijselse restaurant L’Huitrière, dat er in maart mee ophield, veilt zijn wijnen. Dat meldt de gezaghebbende regionale krant La Voix du Nord.

Het restaurant, dat in december 1928 de deuren opende, bood tot 950 wijnen aan op zijn kaart en zou tot 50.000 flessen wijn in zijn kelders hebben gehad. In alle discretie zijn daar deze week 6.900 flessen weggehaald om nu zaterdag en zondag onder de hamer te gaan.

Liefhebbers zijn gewaarschuwd: voor een lot van zes flessen cornas van Thierry Allemand zal je zeker 240 euro tevoorschijn moeten halen, voor zes flessen saint-joseph van Jean-Louis Challe reken je best tussen de 210 en 1.680 euro en voor de meursault van Coche-Dury start de verkoop aan 2.000 euro voor 12 flessen.

Wie zijn wijnbudget liever wat beperkt houdt, kan ook al vanaf 50 euro aan zijn of haar trekken komen, weet La Voix du Nord.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content