Eigenzinnige, zonovergoten bistrokeuken bij Bistro Madame in Brussel

Marion Chateau en François Fatogoma © Diane Hendrikx

Er zit een doordacht concept achter Bistro Madame, met dank aan Marion Chateau en François Fatogoma.

De French connection, zeg maar de zuiderse wind die sinds enkele jaren vanuit Frankrijk naar Brussel waait, heeft al heel wat in beweging gezet op culinair vlak in de hoofdstad.

Zo konden we kennismaken met nieuwe producten, ongeevenaarde wijnen en vernieuwende culinaire stijlen. Een van de drijvende krachten hier is Marion Chateau, die samen met haar partner François Fatogoma met een verfrissend gastronomisch concept op de proppen kwam. Sinds een jaar ontvangt het koppel zijn gasten in een restaurant dat zowel de smaakpapillen als de harten verwarmt, met de naam Bistro Madame.

Hun verhaal? Een buurtbistro met een frisgroen interieur en een even simpele als onweerstaanbare kaart: venusschelpen met kerstomaatjes, burrata met gedroogde olijven, runderfilet met salie, verse risotto, tomatencoulis met verse kruiden, dit alles op smaak gebracht met een snuifje ongedwongenheid en positieve energie.

Achter dit succesnummer schuilen overigens twee mooie verhalen, met het huidige adres in de Veydtstraat als het logische resultaat. Zo werkte Marion zes jaar in Le Petit Canon, een leuk bistrootje dat bekendstond om zijn kwaliteitsproducten, van de beaujolais Château Cambon en heerlijke sardines tot 100 procent Franse fijne vleeswaren, met andere woorden: hét adres voor lekkere hapjes, aparte wijnen en een unieke art de vivre.

François van zijn kant werkte zich in de kijker als souschef in de voortreffelijke Kitchen 151, waar het accent lag op frisse mediterrane gerechten. Hij houdt er een ruime visie op producten en smaakakkoorden aan over. Kortom, een bijzondere ontmoeting.

Bistro Madame

Veydtstraat 41, 1050 Brussel. 02 259 26 27.

Partner Content