Ceviche van asperge: bezielers van Camionette delen hun favoriete recept voor de #VeggieChallenge

© Morrec
© Morrec
Redactie Knack Weekend

De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Camille Dubois en Boqion De Pooter van Camion & Camionette.

Camille Dubois en Boqion De Pooter ken je misschien van hun populaire vegan restaurant Camion. Sinds kort hebben ze ook een tweede vestiging op de PAKT-site. In de voormalige industriële gebouwen ontdek je Camionette: ruimer, verfijnder en uiteraard helemaal plantaardig.

Ceviche Asperge met leche de tigre van rabarber

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 groene asperges
  • 4 witte asperges
  • 3 stengels rabarber
  • 2 citroenen
  • 0,5 rode ui
  • Klein stukje gember
  • 100 gr cashew (1 nacht in koud water geweekt of 15 min in kokend water)
  • 1 theelepel witte miso
  • 2 eetlepels edelgist
  • 2 eetlepels plantaardige yoghurt
  • 1 eetlepel ciderazijn of witte wijnazijn
  • 90 ml koud water

Bereidwijze:

Cashewroomkaas:

  • Begin met het maken van de cashewroomkaas.
  • Mix de geweekte cashewnoten met de miso, edelgist, plantaardige yoghurt, azijn en water op hoge snelheid tot een gladde massa.
  • Kruid af en bewaar. 

    Leche de tigre:
  • Mix 2 stengels rabarber met het sap van 2 citroenen, de rode ui en het stukje gember.
  • Passeer de leche de tigre door een fijne zeef.
  • Vang het sap op en bewaar koud. De pulp gebruiken we niet. 

    Asperges:
  • Schil de asperges en snij het houterige uiteinde (ongeveer 2 cm) er af.
  • Blancheer de asperges 3 minuten in gezouten water.
  • Laat de asperges schrikken in ijswater. 
  • Dep de asperges helemaal droog en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
  • Grill de asperges in een hete grillpan of op de barbecue. Laat de asperges afkoelen. 

    Afwerking:
  • Snij de asperges en 1 stengel rabarber in een grove julienne ter grootte van een lucifer.
  • Meng alles onder elkaar en breng op smaak met een beetje olijfolie en wat zout.
  • Leg op de bodem van het bord een lepeltje van de cashewroomkaas.
  • Dresseer bovenop de asperges en rabarber.
  • Giet de leche de tigre over de asperges.
  • Werk eventueel af met daslook (of bieslook) en gepofte boekweit. 

Zin om de benen eens onder tafel te schuiven bij Camion of Camionette? Dat kan op twee locaties in Antwerpen:

– Camion: Paleisstraat 7, 2018 Antwerpen

– Camionette: Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen

camion-ette.be / @camion_ette & @camion_antwerp

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content