Review | Culinair

Verfijnde plantaardige gastronomie bij Camionette op Antwerpse PAKT-site

positieve belevenis
© THE WICKED
positieve belevenis

Restaurant - Camionette

Waar - PAKT - Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen.

Type keuken - Verfijnde plantaardige gastronomie met animo en stijl.

Sfeer & geluid - Beton en fluweel op een fraaie locatie en een all-female team.

Rekening - Gerechten om te delen tussen 12,50 euro en 14,50 euro. Verrassingsmenu Chef’s choice 45 euro per persoon.

De PAKT-site is in korte tijd een van de populairste plekken van Antwerpen geworden. In de voormalige industriële gebouwen huist sinds enkele jaren een micromaatschappij met naast kantoren ook flink wat horeca. Toen er daar een halfjaar geleden plots een handelspand vrijkwam, twijfelden Camille Dubois en Boqion De Pooter amper. Na het succes van hun plantbased restaurant Camion, was het tijd voor een tweede locatie. Camionette: ruimer, verfijnder en uitgebreider, zo wordt aangekondigd.

© THE WICKED

Op ruimte valt alvast weinig af te dingen. In tegenstelling tot de andere zaak lijkt hier plaats te over: achter het omvangrijke terras en gevel met harmonicaramen vind je een chique, maar gezellige zaak. Jammer dat onze voorkeur voor een plek buiten op deze tropische avond niet helemaal lijkt te zijn doorgekomen. Gelukkig is het binnen wel een stuk frisser. Een vrolijke verschijning brengt ons meteen op de hoogte van de gang van zaken. Alle gerechten op het menu zijn om te delen en te bestellen naar voorkeur en honger. Voor twijfelaars en durvers is er de keuze van de keuken en dat maakt ons benieuwd. Bij leuke aperitiefdrankjes, een natuurlijke petnat die leeft in het glas en een cocktail met pit, volgen meteen de eerste borden. Een hummus van cashewnoten met geroosterde biet en focaccia is een degelijk begin. De ajo blanco met gebrande komkommer en erwten die daarop volgt staat een trapje hoger. Romig, fris, gebalanceerd afgekruid, heel lekker.

Op de achtergrond ontvouwt zich ondertussen het volledige spectrum van Camionette. Zowel binnen als buiten wordt er druk getafeld, terwijl ook flink wat mensen de overwegend natuurlijke wijnkaart komen ontdekken. Die drukte lijkt de keuken parten te spelen, want het tempo stokt even. Wat later is een tartaar van shiitake geen hoogvlieger, maar de gebrande prei met vadouvan en zeewierkaviaar en vooral de saté van eikhaas en boerenkool des te meer. Hoewel beide gerechten misschien beter zouden passen in een kouder seizoen, zijn ze slim bedacht, prima uitgevoerd en heerlijk.

Als over enkele weken het team zijn draai helemaal heeft gevonden, wordt dit concept op deze locatie een absolute voltreffer. Maar ook nu al is Camionette een meerwaarde in het landschap.

Beoordeling:

* nee, bedankt

** kan beter

*** positieve belevenis

**** aanrader

***** de omweg waard

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content