BELITA: 6 x Italiaans geïnspireerd fingerfood
België – Italië: dat klinkt voor ons vooral als dé uitgelezen kans om volop te kiezen voor de Italiaanse keuken. Wij selecteerden alvast zes hapjes die vanavond op ons salontafeltje mogen verschijnen.
Geroosterde kikkererwten met Parmezaan en Italiaanse kruiden h2>
Waarom: Deze geroosterde kikkererwten knabbelen even gemakkelijk weg als gezouten pinda’s, maar ze zijn wel een stukje gezonder.
Hoe je het doet: Spoel een blik kikkererwten af en laat goed uitlekken terwijl je de oven voorverwarmt op 200°C. Dep ze helemaal droog, verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 45 minuten in de oven. Schep om de tien minuten eens om, zodat elke kant krokant kan worden. Meng ondertussen een halve theelepel paprikapoeder met eenzelfde hoeveelheid ajuinpoeder, lookpoeder, zout, enkele flinke draaien zwarte peper van de molen, een theelepel Italiaanse kruidenmengeling en een eetlepel gemalen Parmezaan. Wanneer de kikkererwten krokant zijn, kieper je ze in een mengkom met een eetlepel olijfolie en de kruidenmengeling. Meng goed zodat alles verspreid raakt en zet nog 2 tot 3 minuten in de oven. Je gezonde(re) snack is klaar!
(EK)(Ja, dat zijn echte initialen.)
Nacho’s met pizzadip h2>
Waarom: Deze snack biedt je simpelweg het beste van twee werelden.
Hoe je het doet: gewoon een filmpje kijken. Lekker makkelijk.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Brochettes
Waarom: Het moet niet altijd ingewikkeld zijn om te smaken.
Hoe je het doet: Prik op een brochettestokje alles wat er een beetje Italiaans uitziet: bolletjes mozzarella, kerstomaten, basilicum, goede salami, gemarineerde artisjok, olijven,… Laat je gaan! (Oké, je zou al die antipasti ook zonder het brochettestokje kunnen verorberen, maar zo ziet het er veel leuker uit.)
Geroosterde kikkererwten met Parmezaan en Italiaanse kruiden h2>
Waarom: Deze geroosterde kikkererwten knabbelen even gemakkelijk weg als gezouten pinda’s, maar ze zijn wel een stukje gezonder.
Hoe je het doet: Spoel een blik kikkererwten af en laat goed uitlekken terwijl je de oven voorverwarmt op 200°C. Dep ze helemaal droog, verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 45 minuten in de oven. Schep om de tien minuten eens om, zodat elke kant krokant kan worden. Meng ondertussen een halve theelepel paprikapoeder met eenzelfde hoeveelheid ajuinpoeder, lookpoeder, zout, enkele flinke draaien zwarte peper van de molen, een theelepel Italiaanse kruidenmengeling en een eetlepel gemalen Parmezaan. Wanneer de kikkererwten krokant zijn, kieper je ze in een mengkom met een eetlepel olijfolie en de kruidenmengeling. Meng goed zodat alles verspreid raakt en zet nog 2 tot 3 minuten in de oven. Je gezonde(re) snack is klaar!
(EK)(Ja, dat zijn echte initialen.)
Bruschetta met gemarineerde tomaten, grijze noordzeegarnalen en raketsla h2>
Waarom: Als je hier genoeg van maakt, hoef je niet eens tijd te verspillen met het avondeten: je kan rechtstreeks vanuit de keuken de zetel in.
Hoe je het doet: Maak voor de marinade een vinaigrette van 6 el olijfolie, 1 el aceto balsamico en 1 el wijnazijn. Voeg een teentje geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Dompel de tomaten in kokend water ontvel ze en verwijder het zaad. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm, doe ze in een kom, overgiet met de marinade en voeg een handje in stukken gescheurde blaadjes basilicum. Zet de mengeling een uurtje in de koelkast.
Rooster het brood op de grillplaat, wrijf de sneden in met het tweede knoflookteentje en besprenkel met olijfolie extra vergine. Maak een bedje van raketsla. Plaats hier de toast op en lepel er de gemarineerde tomatenblokjes over. Strooi een handje grijze garnalen over het geheel en versier met een blaadje basilicum.
Nacho’s met pizzadip h2>
Waarom: Deze snack biedt je simpelweg het beste van twee werelden.
Hoe je het doet: gewoon een filmpje kijken. Lekker makkelijk.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Brochettes
Waarom: Het moet niet altijd ingewikkeld zijn om te smaken.
Hoe je het doet: Prik op een brochettestokje alles wat er een beetje Italiaans uitziet: bolletjes mozzarella, kerstomaten, basilicum, goede salami, gemarineerde artisjok, olijven,… Laat je gaan! (Oké, je zou al die antipasti ook zonder het brochettestokje kunnen verorberen, maar zo ziet het er veel leuker uit.)
Geroosterde kikkererwten met Parmezaan en Italiaanse kruiden h2>
Waarom: Deze geroosterde kikkererwten knabbelen even gemakkelijk weg als gezouten pinda’s, maar ze zijn wel een stukje gezonder.
Hoe je het doet: Spoel een blik kikkererwten af en laat goed uitlekken terwijl je de oven voorverwarmt op 200°C. Dep ze helemaal droog, verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 45 minuten in de oven. Schep om de tien minuten eens om, zodat elke kant krokant kan worden. Meng ondertussen een halve theelepel paprikapoeder met eenzelfde hoeveelheid ajuinpoeder, lookpoeder, zout, enkele flinke draaien zwarte peper van de molen, een theelepel Italiaanse kruidenmengeling en een eetlepel gemalen Parmezaan. Wanneer de kikkererwten krokant zijn, kieper je ze in een mengkom met een eetlepel olijfolie en de kruidenmengeling. Meng goed zodat alles verspreid raakt en zet nog 2 tot 3 minuten in de oven. Je gezonde(re) snack is klaar!
(EK)(Ja, dat zijn echte initialen.)
Gefrituurde tortellini met een romige Marinarasaus h2>
Waarom: Geen TV-voetbalavond zonder gefrituurde hapjes. Die kunnen voor de gelegenheid ook eens Italiaans geïnspireerd zijn!
Hoe je het doet: Meng in een diep bord een kopje panko met een half kopje geraspte Parmezaanse kaas. In een ander bord schep je wat bloem en in een derde klop je twee eieren los. Kook een pak tortellini met kaas zoals aangegeven op de verpakking, giet goed af en laat lichtjes afkoelen. Haal ze dan een voor een en in dezelfde volgorde als de mozzarellasticks, door de mengsels: eerst de bloem, dan het ei en daarna door het panko-Parmezaanmengsel. Frituur dan de tortellini tot ze goudbruin zijn en serveer met een romige tomatensaus.
Bruschetta met gemarineerde tomaten, grijze noordzeegarnalen en raketsla h2>
Waarom: Als je hier genoeg van maakt, hoef je niet eens tijd te verspillen met het avondeten: je kan rechtstreeks vanuit de keuken de zetel in.
Hoe je het doet: Maak voor de marinade een vinaigrette van 6 el olijfolie, 1 el aceto balsamico en 1 el wijnazijn. Voeg een teentje geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Dompel de tomaten in kokend water ontvel ze en verwijder het zaad. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm, doe ze in een kom, overgiet met de marinade en voeg een handje in stukken gescheurde blaadjes basilicum. Zet de mengeling een uurtje in de koelkast.
Rooster het brood op de grillplaat, wrijf de sneden in met het tweede knoflookteentje en besprenkel met olijfolie extra vergine. Maak een bedje van raketsla. Plaats hier de toast op en lepel er de gemarineerde tomatenblokjes over. Strooi een handje grijze garnalen over het geheel en versier met een blaadje basilicum.
Nacho’s met pizzadip h2>
Waarom: Deze snack biedt je simpelweg het beste van twee werelden.
Hoe je het doet: gewoon een filmpje kijken. Lekker makkelijk.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Brochettes
Waarom: Het moet niet altijd ingewikkeld zijn om te smaken.
Hoe je het doet: Prik op een brochettestokje alles wat er een beetje Italiaans uitziet: bolletjes mozzarella, kerstomaten, basilicum, goede salami, gemarineerde artisjok, olijven,… Laat je gaan! (Oké, je zou al die antipasti ook zonder het brochettestokje kunnen verorberen, maar zo ziet het er veel leuker uit.)
Geroosterde kikkererwten met Parmezaan en Italiaanse kruiden h2>
Waarom: Deze geroosterde kikkererwten knabbelen even gemakkelijk weg als gezouten pinda’s, maar ze zijn wel een stukje gezonder.
Hoe je het doet: Spoel een blik kikkererwten af en laat goed uitlekken terwijl je de oven voorverwarmt op 200°C. Dep ze helemaal droog, verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 45 minuten in de oven. Schep om de tien minuten eens om, zodat elke kant krokant kan worden. Meng ondertussen een halve theelepel paprikapoeder met eenzelfde hoeveelheid ajuinpoeder, lookpoeder, zout, enkele flinke draaien zwarte peper van de molen, een theelepel Italiaanse kruidenmengeling en een eetlepel gemalen Parmezaan. Wanneer de kikkererwten krokant zijn, kieper je ze in een mengkom met een eetlepel olijfolie en de kruidenmengeling. Meng goed zodat alles verspreid raakt en zet nog 2 tot 3 minuten in de oven. Je gezonde(re) snack is klaar!
(EK)(Ja, dat zijn echte initialen.)
Zelfgemaakte mozzarellasticks h2>
Waarom: KAAS!
Hoe je het doet: Meng in een diep bord een kopje panko met een kopje ciabattakruimels. Neem er een tweede diep bord bij en meng daarin twee eitjes met een scheut melk. In een derde bord leg je wat bloem. Snijd staafjes van mozzarella en haal die eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en ten slotte door de panko. Herhaal met alle staafjes en laat ze dan even afkoelen in de koelkast, zodat de kaas straks niet in heel je oven zal hangen. Verwarm je oven voor op 200°C en bak daarin de mozzarellasticks gedurende 8 minuten (of tot wanneer ze krokant zijn). Dippen in een (licht pikante) tomatensaus is een aanrader.
Gefrituurde tortellini met een romige Marinarasaus h2>
Waarom: Geen TV-voetbalavond zonder gefrituurde hapjes. Die kunnen voor de gelegenheid ook eens Italiaans geïnspireerd zijn!
Hoe je het doet: Meng in een diep bord een kopje panko met een half kopje geraspte Parmezaanse kaas. In een ander bord schep je wat bloem en in een derde klop je twee eieren los. Kook een pak tortellini met kaas zoals aangegeven op de verpakking, giet goed af en laat lichtjes afkoelen. Haal ze dan een voor een en in dezelfde volgorde als de mozzarellasticks, door de mengsels: eerst de bloem, dan het ei en daarna door het panko-Parmezaanmengsel. Frituur dan de tortellini tot ze goudbruin zijn en serveer met een romige tomatensaus.
Bruschetta met gemarineerde tomaten, grijze noordzeegarnalen en raketsla h2>
Waarom: Als je hier genoeg van maakt, hoef je niet eens tijd te verspillen met het avondeten: je kan rechtstreeks vanuit de keuken de zetel in.
Hoe je het doet: Maak voor de marinade een vinaigrette van 6 el olijfolie, 1 el aceto balsamico en 1 el wijnazijn. Voeg een teentje geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Dompel de tomaten in kokend water ontvel ze en verwijder het zaad. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm, doe ze in een kom, overgiet met de marinade en voeg een handje in stukken gescheurde blaadjes basilicum. Zet de mengeling een uurtje in de koelkast.
Rooster het brood op de grillplaat, wrijf de sneden in met het tweede knoflookteentje en besprenkel met olijfolie extra vergine. Maak een bedje van raketsla. Plaats hier de toast op en lepel er de gemarineerde tomatenblokjes over. Strooi een handje grijze garnalen over het geheel en versier met een blaadje basilicum.
Nacho’s met pizzadip h2>
Waarom: Deze snack biedt je simpelweg het beste van twee werelden.
Hoe je het doet: gewoon een filmpje kijken. Lekker makkelijk.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Brochettes
Waarom: Het moet niet altijd ingewikkeld zijn om te smaken.
Hoe je het doet: Prik op een brochettestokje alles wat er een beetje Italiaans uitziet: bolletjes mozzarella, kerstomaten, basilicum, goede salami, gemarineerde artisjok, olijven,… Laat je gaan! (Oké, je zou al die antipasti ook zonder het brochettestokje kunnen verorberen, maar zo ziet het er veel leuker uit.)
Geroosterde kikkererwten met Parmezaan en Italiaanse kruiden h2>
Waarom: Deze geroosterde kikkererwten knabbelen even gemakkelijk weg als gezouten pinda’s, maar ze zijn wel een stukje gezonder.
Hoe je het doet: Spoel een blik kikkererwten af en laat goed uitlekken terwijl je de oven voorverwarmt op 200°C. Dep ze helemaal droog, verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 45 minuten in de oven. Schep om de tien minuten eens om, zodat elke kant krokant kan worden. Meng ondertussen een halve theelepel paprikapoeder met eenzelfde hoeveelheid ajuinpoeder, lookpoeder, zout, enkele flinke draaien zwarte peper van de molen, een theelepel Italiaanse kruidenmengeling en een eetlepel gemalen Parmezaan. Wanneer de kikkererwten krokant zijn, kieper je ze in een mengkom met een eetlepel olijfolie en de kruidenmengeling. Meng goed zodat alles verspreid raakt en zet nog 2 tot 3 minuten in de oven. Je gezonde(re) snack is klaar!
(EK)(Ja, dat zijn echte initialen.)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier