Door Trui Moerkerke en Sofie Albrecht.

In een residentiële buurt blijkt deze privésauna gehuisvest te zijn in een modern huis met glazen entree. De ontvangst is vriendelijk, het geheel oogt modern. Achter de receptie staan lockers waar ik me kan omkleden. Geen afgescheiden ruimte, maar dat maakt niet uit aangezien er geen andere gasten zijn. Slippers, badjas en badhanddoeken liggen al klaar.

Het saunagedeelte bevindt zich in de kelderverdieping. Er hangt een etnische sfeer in de relaxruimte, die bestaat uit een houten verhoog met twee matrassen, waar licht binnenkomt door een vide met enkele potten bamboe als versiering. Er staat kruidenthee met chocolaatjes klaar en een stapel tijdschriften. De behandelingsruimte telt een kleine sauna voor twee personen en een hamamruimte (maar geen stoomkamer) met stenen tafels en een regendouche met massagestand. Wanneer ik na enkele saunabeurten ga uitrusten op een matras, zie ik een dun laagje stof op de houten vloer. Dat hier niet elke dag grondig wordt gepoetst, merkte ik ook al in het toilet, waar het vuilnisbakje vol was.

Een klok is hier niet belangrijk, ik hoor de dame naar beneden komen wanneer het tijd is voor mijn massage. De stenen tafels zijn verwarmd, de massage gebeurt met warme, zoet geurende olie. De massage zelf werkt behoorlijk op de drukpunten, maar slaagt er toch in om me te ontspannen op een uur. Alleen mijn rug is minder blij als ik van de stenen tafel probeer te kruipen. Glibberig van de olie schuifel ik naar de halfopen douche, die niet diep genoeg blijkt om het water binnen te houden. Maar een aftrekker staat altijd klaar.

Kader: **

Massage: **

Prijs-kwaliteitverhouding: ***

Besluit: wij betaalden 55 euro voor de saunakuur: 2 uur privégebruik van de sauna, gevolgd door een drainerende lichaamsmassage van een uur.

Privésauna 37 graden, Jaak Vandersandenstraat 36 A, 3740 Kleine Spouwen, www.37graden.be.

Door Trui Moerkerke en Sofie Albrecht. In een residentiële buurt blijkt deze privésauna gehuisvest te zijn in een modern huis met glazen entree. De ontvangst is vriendelijk, het geheel oogt modern. Achter de receptie staan lockers waar ik me kan omkleden. Geen afgescheiden ruimte, maar dat maakt niet uit aangezien er geen andere gasten zijn. Slippers, badjas en badhanddoeken liggen al klaar. Het saunagedeelte bevindt zich in de kelderverdieping. Er hangt een etnische sfeer in de relaxruimte, die bestaat uit een houten verhoog met twee matrassen, waar licht binnenkomt door een vide met enkele potten bamboe als versiering. Er staat kruidenthee met chocolaatjes klaar en een stapel tijdschriften. De behandelingsruimte telt een kleine sauna voor twee personen en een hamamruimte (maar geen stoomkamer) met stenen tafels en een regendouche met massagestand. Wanneer ik na enkele saunabeurten ga uitrusten op een matras, zie ik een dun laagje stof op de houten vloer. Dat hier niet elke dag grondig wordt gepoetst, merkte ik ook al in het toilet, waar het vuilnisbakje vol was. Een klok is hier niet belangrijk, ik hoor de dame naar beneden komen wanneer het tijd is voor mijn massage. De stenen tafels zijn verwarmd, de massage gebeurt met warme, zoet geurende olie. De massage zelf werkt behoorlijk op de drukpunten, maar slaagt er toch in om me te ontspannen op een uur. Alleen mijn rug is minder blij als ik van de stenen tafel probeer te kruipen. Glibberig van de olie schuifel ik naar de halfopen douche, die niet diep genoeg blijkt om het water binnen te houden. Maar een aftrekker staat altijd klaar. Kader: ** Massage: ** Prijs-kwaliteitverhouding: *** Besluit: wij betaalden 55 euro voor de saunakuur: 2 uur privégebruik van de sauna, gevolgd door een drainerende lichaamsmassage van een uur. Privésauna 37 graden, Jaak Vandersandenstraat 36 A, 3740 Kleine Spouwen, www.37graden.be.