Culinair Culinair De zero-wastekeuken van sterrenrestaurant Neon: ‘Denk twee keer na voor je iets weggooit’ Michelin noemt hun restaurant Neon een voorbeeld, maar voor chef Nils Proost en maître Annelies Tersago is hun aanpak een evidentie. Met hun zaak in Lier trekken ze volop de groene kaart met een zero-wastekeuken, wat hun in een klap een groene én rode Michelinster opleverde. ‘In onze keuken hangt de tekst "waste is just an opinion", als reminder voor het keukenteam.'
De betere boter: zo maak je 'black salt' van broodkorsten zoals restaurant Neon In restaurant Neon in Lier zoekt chef Nils Proost naar manieren om zoveel mogelijk zero-waste te koken. Het leverde hem een groene en rode Michelinster op. Met dit recept kan je zelf thuis aan de slag. Proost: ‘Elke dag hebben we brood over. Omdat we dat niet verloren willen laten gaan, creëerden we een miso …
Verloren brood voor gevorderden: zo maak je smoutebollen van sandwichresten In restaurant Neon in Lier zoekt chef Nils Proost naar manieren om zoveel mogelijk zero-waste te koken. Het leverde hem een groene en rode Michelinster op. Met dit recept kan je zelf thuis aan de slag. Proost: ‘Als onze patissier Loic na het weekend sandwiches overhad, verraste hij zijn kinderen altijd met "smoutebollen" gemaakt van …
Zero-waste koken zoals restaurant Neon: bloemkoolhapje van blad tot steel In restaurant Neon in Lier zoekt chef Nils Proost naar manieren om zoveel mogelijk zero-waste te koken. Het leverde hem een groene en rode Michelinster op. Met dit recept kan je zelf thuis aan de slag. Proost: ‘Van bloemkool zijn alle delen eetbaar, van de nerven tot de stam. Meestal worden de buitenste bladeren er …
Culinair Culinair In kaart: de 26 beste hoevewinkels van Vlaanderen en Brussel Lokaal kopen is hét devies om verser, lekkerder en duurzamer te eten. De kortste keten? Die vind je op het erf van de boer. Wij maken een lijstje en een handige overzichtskaart van onze favoriete hoevewinkels in Vlaanderen en Brussel.
Design Design Binnen de muurtjes kleuren: zo puzzel je een fleurig seventies-interieur in een smalle rijwoning Roze muren, paarse plafonds, zwarte vloeren, een gele trap en daarbovenop een rode dressing. Leerkrachtenkoppel Lies en Gitte vinkt al hun wensen af in hun interieur dat vrolijk naar de seventies knipoogt.
Culinair Culinair Slechts één vrouwelijke sterrenchef en een staande ovatie voor Peter Goossens: dit was Michelin 2024 Met negen nieuwe sterrenrestaurants en twee nieuwe tweesterrenzaken bekroonde Michelin in 2024 opnieuw het gastronomische toptalent in België (en Luxemburg). Ook Knack Weekend was uitgenodigd en trok naar de ceremonie in Antwerpen. 'Er zijn vandaag misschien minder vrouwen geëerd, maar dat wil niet zeggen dat we er niet zijn.'
Culinair Culinair Michelin 2024: ontdek hier alle sterrenrestaurants van België Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.
Culinair Culinair Benen onder tafel: de 10 favoriete restaurants van onze recensenten in 2023 Ook dit jaar gingen onze recensenten wekelijks op pad om restaurants over heel België op de proef te stellen. We vroegen hen naar hun favoriete adressen. Sommige jobs zijn ongelooflijk jaloersmakend. Het afgelopen jaar bezochten onze culinaire recensenten maar liefst 32 restaurants in Vlaanderen en Brussel om er hun genuanceerde mening over neer te pennen. …
Mode Mode Green Friday: deze duurzame merken en ondernemers schilderen Black Friday groen Black Friday, de koopjesdag die kwam overwaaien uit Amerika, kent ook een tegenhanger. Deze Belgische en Nederlandse merken en boetieks bieden een duurzaam alternatief en kleuren Black Friday groen.
Culinair Culinair Opnieuw twee Belgische namen bij beste groenterestaurants ter wereld Voor het tweede jaar op rij voert het Nederlandse restaurant De Nieuwe Winkel van chef Emile van der Staak de Top 10 van de We’re Smart Awards aan. Het Gentse restaurant Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed prijkt ook dit jaar op de vierde plaats van de beste groenterestaurants in de wereld.
Human Interest Human Interest 'Niet zomaar een blaadje papier': 4 homokoppels over hun huwelijk Begin juni is het twintig jaar geleden dat de eerste homohuwelijken in ons land werden voltrokken. België was destijds het tweede land ter wereld waar dat kon. Wat betekende dat voor de regenbooggemeenschap? “Wetten zijn sneller veranderd dan ideeën.”
Review | Culinair Review | Culinair Restaurant Nast in Izegem: toonbeeld van de hedendaagse gastronomie Dean Masschelein, telg van Tim Boury, opende recent restaurant Nast in Izegem. De zaak krijgt van onze recensent de hoogst mogelijke score.
Review | Culinair Review | Culinair Neon in Lier: het beste van de Nordic cuisine in een voormalige refter