Culinair Culinair Waarom het wijnglas halfleeg zal zijn in 2035 Klimaatverandering, stijgende prijzen en een groeiende bezorgdheid om onze gezondheid zetten de wijnwereld op zijn kop. De toekomst van de wijnindustrie was nog nooit zo precair als vandaag. Dus dringt de vraag zich op: wat schenken we in ons glas in 2035?
Culinair Culinair Zomers, maar niet zoet: onze expert proeft en keurt donkere rosé Onze drankexpert schenkt klare wijn en proeft van de nieuwe trends. Deze week houdt hij een pleidooi voor 50 tinten roze.
Culinair Culinair Cabernet franc: de zonnekloppende druif is aan een opmars bezig Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week neemt hij cabernet franc onder de loep.
Weekend tipt: eropuit Weekend tipt: eropuit 24 uur in Namen: 16 essentiële adressen in de Waalse hoofdstad In de kleine voetgangersstraten van Namen is het heerlijk slenteren en zit het vol mooie boetieks. Wij trokken 24 uur naar de hoofdstad van Wallonië, daar waar de Samber en de Maas samenvloeien, en tippen de beste adressen.
Architectuur Architectuur Beste hedendaagse Europese architectuur in de spotlights: ontdek de 7 finalisten voor EU Mies Awards 2024 De Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe hebben de zeven finalisten onthuld voor de EU Mies Awards 2024. Deze prijs zet sinds 1987 om de twee jaar toonaangevende architectuur in de bloemetjes. Van de 18 Belgische projecten op de longlist haalde er geen enkel de finale.
Reizen Reizen Hoteltest: een thuis weg van huis bij Edgar Suites in Lille Een goede slaapplek maakt een weekendje weg net dat tikkeltje leuker. Knack Weekend test regelmatig hotels, B&B’s of andere interessante logeeradressen op maximum een drietal uur van Brussel en maakt achteraf de balans op. Deze week: Edgar Suites in Lille.
Human Interest Human Interest Multitalent Baloji gaat naar de Oscars met zijn langspeeldebuut Augure: 'Als je geen eigen visie hebt, ben je verloren' Baloji maakt al meer dan twintig jaar internationaal furore. Als muzikant, maar ook als creative consultant en artdirector in de modewereld. Nu gooit hij met zijn in Cannes en Angoulême bekroonde debuutfilm Augure hoge ogen als filmmaker. “Had ik zelf niet zo hard in het verhaal geloofd, dan was deze film nooit gemaakt.”
Culinair Culinair Tegen de stroom in: 4 rode wijnen uit de Loirestreek die de moeite waard zijn Onze drankexpert schenkt klare wijn en proeft van de nieuwe trends. Deze week: rode wijn uit de Loirestreek.
Reizen Reizen Bonne nuit: 3 charmante logeerplekken in Frankrijk Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Deze week: drie slaaptips met Franse flair.
Culinair Culinair Mexicaanse magie in een glas: onze kenner kiest de beste mescal Onze expert in all things spirited nipt van de nieuwste trends, wars van vooringenomen ideeën. Deze week nemen we mescal onder de loep, een verbazingwekkend distillaat van de agaveplant.
Culinair Culinair Urban wineries: voor deze wijnmakers hoef je de stad niet uit Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn of bier. Deze week: stadswijn.
Culinair Culinair Onterecht onbekend: frisse witte wijn uit Bordeaux Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn. Deze week: witte bordeaux.