Tao Inner Strength: week 1

© KS

Verslag van de eerste week van het Tao Inner Strength programma.

Eerlijk is eerlijk: ik had gedacht dat het allemaal wel wat makkelijker zou gaan. Mijn conditie was immers redelijk ok – ik kan nog steeds 5km lopen- en ik verwachtte met een veldhockey- en wintersportverleden dat het met die spiermassa van mij niet al te pover gesteld zou zijn. Op een schaal van Hans Van Alphen tot Jo Leemans schatte ik mezelf toch een kekke Johnny Voners. Jongens, had ik het mis!

Maandag Weet u of er een onderkant en een bovenkant is aan een yogamatje? Wel, ik wist het niet. Op goed geluk rolde ik het onding uit en startte ik met de eerste sessie van de workout die hopelijk mijn leven zou veranderen. Mijn vriend kwam met veel interesse en een stopwatch kijken en kon het niet nalaten mee te delen dat mijn knieën best wel wat hoger konden geheven worden. Conclusie? Mijn core is bedroevend (Héb ik wel buikspieren?), mijn armspieren lachten me uit in mijn gezicht. Fijn weetje: zo’n volledige workout duurt toch netjes een klein anderhalf uur.

Dinsdag Het enige wat ik deze ochtend wilde toen mijn wekker afging was voor dood spelen en doen alsof ik het ding niet gehoord had (old habbits die hard). Er is een tijd voor sit-ups en een tijd voor snoozen, dus besloot ik mijn work-out uit te stellen tot de Simpsons op tv was en Homer me kon overtuigen dat Gouda-rond niet mijn favoriete zomerlook zou worden. Met een beetje vertraging kon ik om half twaalf ’s nachts dan toch mijn core, benen en billen beginnen verstevigen. Bevorderlijk voor de eigenwaarde maar heel wat minder voor de nachtrust.

Woensdag Menig vrouw zal kunnen beamen dat een bezoekje aan de gynaecoloog gelijk staat aan een intensieve stretching van de adductoren. Geen oefeningen vandaag, enkel gejammer en een kuip rode troostwijn.

Donderdag Geen ochtendstijfheid en dus een dartele tred die me helaas verging na een lange werkdag en een winkelopening. Toch tegen kwart na twaalf mijn yogamat uitgerold onder het mom dat ik sowieso nog mijn haren zou moeten wassen eer ik ging slapen. Mijn vriend kreeg het geniale plan om tijdens het muurzitten mijn geliefde kat onder mijn angstvallig trillende benen te zetten. Verbazingwekkend hoeveel grenzen je al huilend kan verleggen wanneer het risico bestaat dat je hartendief onder je kont tot appelspijs gepledderd kan worden. Twee volle minuten, terwijl er maar een halve minuut voorgeschreven stond. Deze grijns krijgt u niet meer van mijn gezicht!

Vrijdag
Het lachen is me dan toch vergaan. Mijn motivatiegroep zou na het werk bijeen komen om samen onze oefeningen te doen onder het alziend oog van personal trainer Wout. Hoewel trainen in groep bevorderlijk is voor de prestaties van een competitiebeest als ik; mijn gedrag en spiermassa zal toch nog behoorlijk bijgesteld mogen worden om MVP op mijn revers te kunnen spelden.

Zaterdag
Toen ik verkondigde dat het best wel een mooie dag was om een paar kilometers te gaan rennen werd dat op hoongelach onthaald. Als pasgekooide leeuw draaide ik dan maar toertjes met de stofzuiger in mijn eigen woonkamer. Mijn innerlijke bejaarde lachte in haar knokige vuistje.

Zondag
Tao – Katrin 1-0. Een kater beperkte mijn spieren tot het strompelen naar de koffiebar en weer terug. Jammer, eigenlijk. Ik begon te wennen aan die (nouja, bijna) dagelijkse turnoefeningen en voelde me zij het niet fitter, toch wel een hele portie “goe bezig!”

Volgende week beter!

Uw dienaar in trainingspak

Katrin Swartenbroux neemt sinds zondag 3 februari deel aan het Tao Inner Strength programma; gebaseerd op evenwichtige voeding en een hele reeks spierverstevigende oefeningen met de nadruk op core stability. Aangezien het combineren van dagelijks sporten en een drukke job niet evident is brengt ze iedere week verslag uit van haar prestaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content