Pride Amsterdam gaat deze zomer opnieuw op volle kracht door

Pride Amsterdam kan doorgaan met botenparade © Getty

De Pride Amsterdam duurt komende zomer weer negen dagen en is inclusief botenparade. Het bestuur van Stichting Pride Amsterdam heeft daarvoor groen licht gegeven, zo heeft de stichting vrijdag bekendgemaakt.

Door de coronacrisis moest Pride Amsterdam de afgelopen twee jaar sober worden gevierd. Maar de positieve vooruitzichten rondom het coronavirus heeft het bestuur doen besluiten akkoord te gaan met een volledig negendaagse Pride met Canal Parade, aldus de stichting.

Directeur Lucien Spee de Castillo Ruiz zegt heel blij te zijn toestemming te hebben gekregen om het vergunningentraject op te starten voor een complete Pride-week. “We maken nu een organisatorische inhaalsprint en zorgen er met alle partners voor dat de 25e editie van de Canal Parade onvergetelijk wordt.”

De Pride is dit jaar van 30 juli tot en met 7 augustus. Komende weken worden alle voorbereidingen verder uitgewerkt, meldt de stichting. Zo moeten binnenkort onder meer het thema en de ambassadeurs bekend worden gemaakt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content