Deze foto’s tonen waarom punkkapsels nog steeds cool zijn

Fotograaf Awol Erizku verzamelde beelden van de meest flamboyante kapsels tijdens het jaarlijkse, alternatieve Afropunk Festival in New York.

Fotograaf Awol Erizku verzamelde beelden van de meest flamboyante kapsels tijdens het jaarlijkse, alternatieve Afropunk Festival in New York.

Dat hiphop enkel voor zwarten en punk enkel voor blanken zou zijn, is larie en apekool. Dat bewezen punkgroepen als Fishbone en Bad Brains al in de jaren ’80. Afgelopen weekend stalen deze bands de show op het tiende Afropunk Festival in Brooklyn, een alternatief muziekfestival dat toegespitst is op publiek en acts met een Afro-Amerikaanse achtergrond. Aan chaotisch kroezelhaar, gekleurde lokken en stoere dreadlocks ontbrak het bij de concertgangers niet.

De bontkleurige kudde van onstuimige alternatievelingen weerspiegelde het rebelse karakter van de muziek op het podium. Daarom trok fotograaf Awol Erizku erop uit om deze kapsels te vereeuwigen. “Ik ben gefascineerd door het haar van zwarten omdat je het op allerlei manieren kan omvormen en knippen. Op het festival zocht ik dan ook fiere mensen met een opvallend kapsel, liefst zo excentriek mogelijk”, vertelde hij aan Vogue.

Op de portretten staan enkele bekende koppen waaronder Imaan Hammam, een model uit Nederland met onverzettelijk krulhaar. Ze is nog maar pas 17 en floreerde al op de cover van diverse modemagazines. Ook dj Juliana Huxtable, de prima donna van het New Yorkse nachtclubleven, tuitte haar blauwgeverfde lippen en tooide haar weelderige braid-vlechtjes op voor de camera. Zangeres Syd tha Kyd kraaide dan weer met een pluizige hanenkam en een blazer met abstract motief. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content