After Summer Beach Cleanup: Maak van onze stranden en zee weer paradijselijke pareltjes

© Getty Images/iStockphoto
Isabelle Van Orshaegen
Isabelle Van Orshaegen Medewerker KnackWeekend.be

Er blijft na de zomer heel wat afval rondslingeren op onze stranden. Het ecologische was- en schoonmaakmerk Ecover wil daar wat aan doen en organiseert daarom op 2 september in Blankenberge een heuse After Summer Beach Cleanup.

Tegen 2050 zullen onze oceanen meer plastic dan vis bevatten. Verontrustende cijfers waarvan we volgens Ecover de oplossingen zelf in handen hebben. In samenwerking met WasteBoards, dat plastic flesdoppen omsmelt tot skateboards, roepen ze iedereen op om de stranden van Blankenberge en Scheveningen (16 september) weer afvalvrij te maken tijdens de After Summer Beach Cleanup. Zo kan de impact van rondzwemmend plastic op het zeeleven en onze eigen voedselketen ingeperkt worden. µ

Wie tijdens de Beach Cleanups het meeste zwerfafval verzamelt, wint een special edition EcoverWasteBoard, dat ter plekke gemaakt zal worden in de mobiele WasteBoard Bakery. Ecover lanceert ook zijn limited edition fles afwasmiddel die dit jaar voor het eerst voor 50 procent uit gerecycleerd ‘oceaanplastic’ bestaat. Op deze manier wil het merk mensen inspireren om anders te gaan nadenken over hoe we plastic gebruiken.

Meer info op het Facebook-event van Ecover

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content