Warme rodekoolsalade met kalfslever en appeltjes

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1/2 halve rodekool

2 Jonagold-appels

100 g boter

2 eetlepels bruine suiker

2 eetlepels balsamico-azijn

1 eetlepel sojasaus

4 plakken kalfslever

2 eetlepels vloeibare acaciahoning

100 g walnoten

peper van de molen en zout

Schaaf de rodekool met een keukenschaaf of de keukenrobot (met schaaf-hulpstuk) in lange fijne snippers. Snijd de geschilde appels in blokjes.

Verhit de helft van de boter in een grote pan en fruit daarin op hoog vuur de koolsnippers en de appelblokjes. Bestrooi alles met de bruine suiker, meng goed door en overgiet met de azijn en de sojasaus. Kruid met peper van de molen en zout en laat nog een minuutje bakken. De kool moet knapperig blijven. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en laat de plakken kalfslever aan alle kanten kleuren. Kruid met peper en zout en strijk de plakken in met de honing. Laat nog 2 à 3 minuten bakken (de lever moet binnenin roze blijven).

Verdeel de rodekool met de appeltjes over warme borden, schik er telkens een plak kalfslever op en bestrooi met grofgehakte walnoten. Versier eventueel met gehakte peterselie en eetbare bloemblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content