Tulpkoekjes

10/06/11 om 09:00 - Bijgewerkt om 09:00

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 80 g boter
  • 80 g poedersuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g bloem
  • 1,5 dl eiwit

Bereidingswijze

De bloem, suiker en amandelpoeder mengen. De boter licht smelten en door de bloemmengeling roeren. Het eiwit met een klopper voorzichtig door het mengsel roeren. Het beslag twee uur laten rusten in de koelkast. De oven voorverwarmen op 200 °C. Hoopjes deeg op een met boter ingesmeerd bakblik leggen en in een dun laagje, in cirkels van 10 tot 13 cm diameter, uitstrijken (maximum 4 per blik). 3 tot 5 minuten bakken in de oven. Ondertussen hoge glazen klaarzetten. Als het gebak goudbruin is, wordt het met een spatel van het bakblik genomen en over een glas gelegd en in tulpvorm gedrukt. Dit moet gebeuren als het baksel nog heet is. De tulpen laten afkoelen en in een trommel bewaren. Wanneer de tulpkoekjes klaar zijn, kan men amandelschilfers op een bakblik onder de grill kleuren. Deze dienen als garnering.

Lees meer over:

Onze partners