Voor 4 personen
80 g boter
80 g poedersuiker
50 g amandelpoeder
50 g bloem
1,5 dl eiwit
Bereiding
1. Meng de bloem, suiker en het amandelpoeder. Smelt de boter licht en roer door de bloemmengeling. Roer het eiwit met een klopper voorzichtig door het mengsel. Laat het beslag twee uur rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg hoopjes deeg op een met boter ingesmeerd bakblik en strijk uit in een dun laagje, in cirkels van 10 tot 13 cm diameter (maximum 4 per blik).
3. Bak 3 tot 5 minuten in de oven. Zet ondertussen hoge glazen klaar. Als het gebak goudbruin is, wordt het met een spatel van het bakblik genomen en over een glas gelegd en in tulpvorm gedrukt. Dit moet gebeuren als het baksel nog heet is. Laat de tulpen afkoelen en bewaar in een trommel.
4. Wanneer de tulpkoekjes klaar zijn, kun je amandelschilfers op een bakblik onder de grill kleuren. Deze dienen als garnering.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier